Universitatea Cluj întâlnește astăzi UTA, într-un clasic al fotbalului românesc

Universitatea Cluj întâlnește astăzi UTA, într-un clasic al fotbalului românesc
| Foto: FC Universitatea Cluj

Etapa a 9-a din sezonul regulat al Superligii programează un duel cu aproape 80 de ani de istorie.

Cu doar o singură victorie obținută în primele 8 runde ale campionatului, Universitatea Cluj s-a deplasat la Arad pentru întâlnirea cu vecina de clasament, UTA. Chiar dacă cele două echipe sunt la egalitate de puncte, gazdele de astăzi stau ceva mai bine la capitolul victorii, cu două succese.

Primul meci dintre Universitatea Cluj și UTA a avut loc pe 8 decembrie 1946 şi s-a încheiat cu victoria categorică a arădenilor, scor 4-0. "Studenții" aveau să obțină primul succes abia un an mai târziu, în 9 octombrie 1947, scor 2-0. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 65 de ori în principala competiţie internă, de 31 de ori s-au impus arădenii, de 21 de ori au câştigat oaspeţii din această rundă, iar alte 13 partide s-au terminat la egalitate. UTA a fost gazdă de 33 de ori, s-a impus în 23 de rânduri, 7 jocuri s-au încheiat la egalitate, iar Universitatea a câștigat de doar 3 ori.

Mai mult, ultimul succes obținut de clujeni în deplasare contra celor de la UTA a fost în 26 noiembrie 1994, când "Șepcile roșii" se impuneau cu 2-0 la Arad.

Partida dintre Universitatea Cluj și UTA se va disputa astăzi, de la 18:30. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu UTA Arad!

Comenteaza