Universitatea Cluj, învinsă categoric la Craiova după o prestație de coșmar

Universitatea Cluj, învinsă categoric la Craiova după o prestație de coșmar
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătit de Ioan Ovidiu Sabău a fost învinsă fără drept de apel în Oltenia, scor 5-0.

Gazdele au încercat încă din start să își impună jocul, iar forcing-ul de început a dat roade. În minutul 11, Chițu a profitat de lipsa de sincronizare a apărării clujene și l-a învins Iliev cu un șut din marginea careului. "Studenții" au acuzat șocul golului primit și nu au reușit să iasă din propria jumătate nici în minutele ce au urmat.

Totuși, după jumătatea reprizei, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au avansat spre careul advers, dar nu au putut trece de apărarea aglomerată a oltenilor. Mai mult, "U" Cluj a rămas din nou descoperită în defensivă, iar Chițu a reușit dubla (25).

Oaspeții nu au putut să ofere o replică îndeajuns de puternică, iar apărarea a părut fragilă la fiecare acțiune a craiovenilor. Albu a înscris și el cu o execuție din afara careului (36), iar prima repriză s-a încheiat 3-0 în favoarea gazdelor.

Sabău a schimbat la pauză și a încercat să introducă forțe proaspete. La trei minute de la reluare, Thiam a apărut bine la colțul scurt, dar a reluat cu capul pe lângă poartă. Răspunsul oltenilor a venit prin Bauza care a trimis peste transversală din poziție favorabilă, la o nouă fază în care fragilitatea defensivei clujene a ieșit în evidență (55).

Universitatea Cluj a părut mai activă decât prima parte, dar barajul defensiv al gazdelor a fost în continuare de netrecut. "Studenții" au pasat mult în jumătatea adversă, dar fără să se apropie sau să pună cu adevărat în pericol poarta lui Gurău.

În ciuda eforturilor din ofensivă, apărarea a trădat din nou echipa clujeană. În ultimele 10 minute, Miron s-a complicat încercând să dribleze, Achim i-a furat mingea care a ajuns în cele din urmă la Bahassa. Francezul aflat cu toată poarta în față a înscris fără emoții. Mai mult, în prelungiri, Blănuță a înscris și el și a stabilit scorul final, 5-0.

Așadar, Universitatea Cluj a fost învinsă categoric la Craiova și rămâne cu 23 de puncte acumulate în 24 de etape scurse din sezonul regulat al Superligii.

Comenteaza