Universitatea Cluj joacă astăzi la Pitești, cu FC Argeș. Cele mai importante cifre ale partidei

Universitatea Cluj joacă astăzi la Pitești, cu FC Argeș. Cele mai importante cifre ale partidei
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cele două formații reiau în această seară un duel al cărui prim episod în elita fotbalului românesc a avut loc în urmă cu aproape 61 de ani.

Neînvinși în primele două etape din Superligă, "studenții" au parte de un nou meci contra unei echipe de play-off. FC Argeș a fost una dintre surprizele stagiunii precedente, piteștenii au început și noul sezon cu un succes, însă runda cu numărul doi a adus un eșec cu 0-4 pe terenul lui Sepsi.

Întâiul duel în prima ligă între cele două formații a avut loc în noiembrie 1961, atunci când Știința Cluj învingea Dinamo Pitești cu 2-1. La retur, diferența a fost și mai evidentă în favoarea "studenților", care se impuneau cu 2-1.

Cel mai recent duel dintre cele două echipe a avut loc în februarie 2020, în Liga a 2-a și s-a încheiat la egalitate, 1-1. În schimb, în primul eșalon, Universitatea Cluj și FC Argeș nu s-au mai întâlnit din 1999, când "Șepcile roșii" câștigau cu 2-1.

De-a lungul timpului, "studenții" și piteștenii s-au întâlnit în prima ligă de 56 de ori, victoria le-a revenit gazdelor din aceasta seară de 26 de ori, clujenii s-au impus de 21 de ori, iar 9 meciuri s-au încheiat la egalitate.

De remarcat este că cele două echipe au medii de vârstă relativ scăzute, 25 de ani și 8 luni pentru "U" Cluj și 25 de ani și 11 luni pentru FC Argeș.

Întâlnirea dintre clujeni și piteșteni este programată astăzi, de la 18:30.

Comenteaza