Universitatea Cluj luptă astăzi acasă pentru calificarea în finala Cupei României

Universitatea Cluj luptă astăzi acasă pentru calificarea în finala Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Studenții" revin pe teren propriu pentru duelul cu UTA, care ar putea consemna accederea în ultimul act al competiției, după 8 ani de la precedenta prezență.

Noul gazon de pe Cluj Arena va fi inaugurat cu un meci de foc, între Universitatea Cluj și UTA. Cele două formații de tradiție se vor duela pentru calificarea în finala Cupei României, acolo unde le așteaptă Sepsi OSK.

"Șepcile roșii" au o relație specială cu cea de-a doua competiție internă. Echipa clujeană a evoluat în prima finală din istoria Cupei, în 1934, iar trofeul cucerit în 1965 este singurul din palmaresul clubului.

Pentru a accede în faza semifinalelor, "studenții" au trecut cu 2-0 de Concordia Chiajna în play-off, au remizat 1-1 cu CFR Cluj, 0-0 cu Rapid și au învins cu 4-0 CSM Alexandria în faza grupelor, iar în sferturi s-au impus pe terenul celor de la Hermannstadt, scor 2-1.

În schimb, UTA a învins 1-0 Foresta Suceava în play-off, a remizat 2-2 cu FCSB și a câștigat 3-1 cu Gloria Buzău și 3-0 cu CS Mioveni în grupe, iar în sferturile de finală a eliminat FC U Craiova, scor 1-0.

În cursul actualului sezon, cele două formații s-au întâlnit de trei ori. În sezonul regulat, UTA s-a impus cu 2-1 pe teren propriu, în timp ce meciul de la Cluj s-a încheiat cu o remiză albă, iar în play-out arădenii au câștigat din nou acasă, scor 2-0.

Semifinala Cupei României, dintre Universitatea Cluj și UTA se va disputa astăzi, de la 19:00.

Comenteaza