Universitatea Cluj obține un punct din deplasarea cu Viitorul

Universitatea Cluj obține un punct din deplasarea cu Viitorul
„U” Cluj a remizat în deplasare cu Viitorul Constanța, scor 1-1, la capătul unui meci cu puține faze notabile, dar cu trei minute de foc la mijlocul reprizei secunde.

Clujenii au mai strâns un punct important în lupta pentru evitarea retrogradării după o partidă destul de ștearsă cu Viitorul, echipă aflată în prima jumătate a clasamentului Ligii I.

La Chiajna, prima repriză a adus un meci echilibrat, dar total lipsit de faze importante de gol. Duelul s-a dat la mijlocul terenului, acolo unde o luptă surdă a fost la ordinea zilei. Geoffrey Castillion, introdus de antrenorul Adrian Falub ca titular, a ratat întâlnirea cu o centrare promițătoare în careu, după care Bogdan Țîru și-a văzut lovitura de cap reținută fără probleme de Robert Veselovsky.

Cu capul a reușit să trimită și vârful Viitorului, Henrique, dar mingea a trecut alături. Nuno Viveiros a avut două șuturi apărate de portarul gazdelor, dar cele mai relevante faze le-au aparținut tot celor de la Viitorul, fiind semnate de Silviu Pană. Un prim șut al său de la mare distanță l-a scos în lumina reflectoarelor pe Veselovsky, acesta plonjând spectaculos pentru a reține. Mai apoi, Pană a tras de la marginea careului în brațele portarului slovac chiar înainte de pauză.

Numărul mare de șuturi de la distanță încercate de jucătorii echipei gazdă a continuat să crească. Pană a mai trimis două încercări spre poartă fără succes, iar intensitatea meciului a rămas similară celei din prima repriză până în minutul 67, când trei minute de foc au stabilit și scorul final.

Clujenii au deschis scorul prin Justin Mengolo, acesta șutând puternic într-o minge care a ajuns la el după o respingere din careu. Bară-gol și nici o șansă pentru Călin Albuț. Bucuria oaspeților a durat însă doar două minute, Florin Tănase restabilind egalitatea cu o lovitură de cap venită după o centrare în careu de pe partea dreaptă.

După marcarea celor două goluri, ocazii clare pentru o nouă reușită nu au mai venit, echipele preferând să încerce să surprindă cu șuturi de la distanță. Cristian Daminuță a ratat ținta de două ori, în timp ce Vlad Morar și-a văzut lovitura liberă apărată de Albuț. Același Morar a semnat și ultima șansă a meciului, trimițând defectuos din careu.

Ca urmare a acestui rezultat, „U” a căzut pe locul al 13-lea al Ligii I, fiind depășită de FC Brașov, echipă care a învins într-un alt meci pe CSU Craiova. Etapa se încheie joi.

Viitorul Constanța - „U” Cluj 1-1 (0-0)

Viitorul Constanța: Albuț - Hodorogea, Țîru, Mamele, Mitrea - Nikolov (Marin '59), Daminuță, Pană (Nedelcu '75) - Nicoliță, Henrique (Gavra '62), Tănase; Antrenor: Gheorghe Hagi

„U" Cluj: Veselovsky - Ciupe (Jovanovic '31), Skvorc, Munteanu, Bambara - Costin, Lungu - Viveiros (Ceppelini '86), Cristocea, Mengolo (Morar '76) - Castillion; Antrenor: Adrian Falub

Marcatori: Tănase ('69) / Mengolo ('67)

Cartonaș galben: Daminuță ('65)

Stadion: Concordia, Chiajna

Arbitru central: Adrian Viorel Cojocaru

Comenteaza