Universitatea Cluj, rezultat pozitiv la debutul în Superligă

Universitatea Cluj, rezultat pozitiv la debutul în Superligă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația antrenată de Erik Lincar a încheiat la egalitate, scor 1-1, duelul de pe terenul vicecampioanei FCSB, la revenirea după 7 în elita fotbalului românesc. 

Partida de pe Național Arena a avut un ritm bun încă din primele secunde, ambele formații fiind dispuse să facă risipă de efort. Primul eveniment notabil a fost în minutul 3, când Șerban a fost avertizat doar cu cartonaș galben în urma unei intrări asupra lui Remacle, care ar fi putut duce chiar și la o eliminare.

"Studenții" au evoluat fără emoții la revnirea în Liga 1 și au pus presiune și când au avut mingea, dar și când balonul s-a aflat în posesia gazdelor. Fotbaliștii echipei din capitală au avut și ei parte de momente bune, iar Pîrvulescu a intervenit în ultimul moment la o fază la care Cordea era față în față cu deschiderea scorului (16).

Totuși, primii care au trimis balonul în poartă au fost clujenii. Tescan a șutat din lovitură liberă, Chipciu a deviat și Târnovanu a fost învins. După consultarea cu oficialii din camera VAR, centralul a anulat reușita din cauza unui henț (24). A urmat un gol marcat de Florin Tănase, însă și această reușită a fost anulată, de data aceasta din cauza unui offside (34).

Mai apoi, VAR nu a intervenit la o imprudență a lui Romario Pires, în propriul careu (39). La capătul unei reprize în care jocul s-a ridicat la nivelul Ligii 1, Ioan Filip a insistat la o fază în careul advers și l-a servit perfect pe Bălan care a înscris (45+4) și a stabilit scorul pauzei, 1-0.

La revenirea de la cabine, Universitatea Cluj a încercat să păstreze același nivel, însă gazdele au restabilit rapid egalitatea. La 8 minute de la reluare, Gorcea a avut o ieșire neinspirată și l-a faultat pe Tănase, care urmărea un balon în adâncime. Căpitanul FCSB-ului a fost cel care a executat lovitura de pedeapsă și a marcat pentru 1-1 (54).

Echipa din capitală a avut inițiativa în minutele ce au urmat, în timp ce "Șepcile roșii" au mizat pe cartea contraatacului. În plus, elevii lui Erik Lincar au câștigat lupta de la mijlocul terenului și au dezechilibrat în multe momente defensiva roș-albastră. În minutul 73, la o centrare a lui Ely, Chipciu l-a depășit pe Crețu într-un duel aerian și trimis puțin pe lângă poartă.

În ultimele 10 minute, Gorcea a reușit să devieze în transversală lovitura de cap a lui I. Stoica, în timp ce la poarta adversă, Ely a trimis pe direcția lui Târnovanu (87). Chiar dacă Bic putea da lovitura în prelungiri, tabela nu s-a mai schimbat până la final, iar rezultatul duelului dintre Universitatea Cluj și FCSB a fost 1-1.

Comenteaza