Universitatea Cluj – Ripensia, o întâlnire istorică. Timișorenii revin pe malul Someșului, după aproape 81 de ani

Universitatea Cluj – Ripensia, o întâlnire istorică. Timișorenii revin pe malul Someșului, după aproape 81 de ani
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Întâlnirea dintre cele două formații reprezintă și un duel între echipele care se luptau pentru glorie în perioada interbelică.

Vineri, pe Cluj Arena, suporterii veniți la meci vor avea aprte de o întâlnire cu istoria. În teren vor intra două echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Între clujeni și timișoreni există un duel încă din anii ’30, când cele două formații și disputau trofeele din Divizia A și Cupa României. Palmaresul mai bogat este de parte bănățenilor, care au cucerit patru titluri și două Cupe ale României.

Acum, situația este cu totul alta, iar “studenții” pornesc ca favoriți. Trupa pregătită de Bogdan Lobonț vine după trei victorii consecutive și după ce a dat recital la Brăila, unde a învins formația locală cu 8-1. În schimb, timișorenii se clasează doar pe locul al nouălea în Liga a 2-a și au pierdut în fața rivalilor de la Poli, în ultimul joc.

Gabriel Giurgiu a prefațat partida cu formația pregătită de Alexandru Pelici. “Echipa arată bine, a fost o diferență mare de scor la Brăila. Ne bucurăm că am câștigat și sperăm ca și mâine să ieșim câștigători. Nu ne așteptam să înscriem atât, dar ne bucurăm că ne-am adaptat la terenul de acolo. Am reușit să facem un meci bun, să pasăm.

Am avut rezultate negative, au fost momente tensionate, dar am discutat cu toții pentru că trebui să fim concentrați și să dăm totul meci de meci. Orice partidă este grea, dacă nu o tratezi cum trebuie. Cred că sumtem pregătiți pentru meciul de mâine, venim după câteva victorii legate și sperăm să o ținem pe acest drum”, a declarat experimentatul mijlocaș.

La rândul său, George Florescu a vorbit despre duelul cu timișorenii. “Avem un plus de încredere acum, am răspuns pozitiv după acea perioadă mai puțin bună și am reușit să obținem trei victorii consecutive. La fotbal mai sunt și momente mai slabe, e important că și celelalte echipe s-au încurcat și nu am pierdut legătura cu plutonul fruntaș.

Consider că trebuie să luptăm până la caăpt, campionatul e puțin mai difcil decât ne-am așteptat, dar cred că totul depinde doar de noi și avem toate șansele de a ajunge chair și de pe prima poziție în Liga 1. Dacă noi ne câștigăm meciurile, celelalte echipe se vor încurca. E important să tratăm fiecare meci cu seriozitate”, a spus fostul internațional.

Partida dintre Universitatea Cluj și Ripensia Timișoara se va disputa vineri, de la ora 18:30, pe Cluj Arena.

Comenteaza