Universitatea Cluj, victorie chinuită în primul meci din retur

Universitatea Cluj, victorie chinuită în primul meci din retur
| Foto: foto fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” au învins Unirea Dej, pe teren propriu, scor 2-0.

După victoria cu 6-1 din amicalul disputat între cele două echipe în pauza competițională, “U” părea favorită clară la victorie. Deși jocul a fost unul echilibrat și s-a observat că cei doi antrenori s-au studiat și s-au neutralizat, ocaziile mari au fost de partea Universității. În minutul patru, Ene și Takacs au ratat o dublă ocazie, iar în apropiere de jumătatea reprizei George Florescu a ratat cu poarta goală. Unica ocazie pentru oaspeți a venit la șutul pe lângă poartă al lui Patrick Popescu. Ene a ratat din nou din careu, în minutul 40, dar cea mai mare șansă a reprizei i-a aprținut lui Ursu, care a ratat un penalty, obținut tot de el.

Repriza secundă a început bine pentru ”studenți” și Florescu a ratat deschidere scorului în minutul 52. Adrian Falub s-a dovedit inspirat la schimbări, iar Hațiegan a marcat în minutul 64, la doar 6 minute după ce a intrat în locul lui Hordouan. Ene și Abrudan a ratat o dublă ocazie, în minutul 68, când atacantul a reluat periculos câtre poartă, dar goalkeeperul advers a respins în Abdrudan care a deviat peste. Intrarea lui Goga s-a dovedit a fi decisivă, iar în minutul 75, atacantul clujean a șutat la colțul lung, portarul a respins în față, iar Ene a îndeplinit o simplă formalitate și  marcat la debutul oficial pentru “U”. Până la final, “studenții” au controlat jocul și singura fază importantă a fost un șut al căpitanului Giurgiu, respins puțin pe lângă poartă de către Kodion.

Adrian Falub a început în formula: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu – Giurgiu, Florescu, Micaș – Hordouan, Ene, Ursu. Au mai evoluat Hațiegan, Goga, Greu, Telcean.

Unirea Dej a avut următorul prim 11: Kodion – Rodină, Kovacs, Kiș, Hîmpea, Itu, Popescu, Muntean, Ferhaoui, șerban, Boje. Au mai intrat Blaj, Nogo, Kocsi.

Universitatea rămâne pe primul loc în seria 5 a Ligii a 3-a, cu 38 de puncte, patru mai mult decât principala urmăritoare, Performanța Ighiu.

Comenteaza