Universitatea Cluj, victorie fără emoții împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu

Universitatea Cluj, victorie fără emoții împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu
| Foto: FC Universitatea Cluj

Trupa condusă de Costel Enache s-a impus cu 2-0 în fața formației gorjene și a urcat pe locul al șaselea în clasamentul Ligii a 2-a. 

Partida de pe Cluj Arena a început echilibrat, cu un plus la capitolul posesie pentru “studenți”. Treptat, clujenii au mărit ritmul și s-au apropiat din ce în ce mai des de poarta oaspeților. Prima ocazie importantă a venit în minutul 18, când Ștefănescu a lovit greșit mingea, din poziție ideală.

Imediat după jumătatea reprizei, Idan Golan a profitat de o respingere greșită a portarului advers și a deschis scorul (23). Pandurii au răspuns imediat, prin Dodoi, care a fost pus sub presiune de Telcean și a ratat șansa de a egala (25).

Golan a părut cel mai periculos jucător al Universității Cluj, iar în minutul 32, israelianul a lovit bara, cu un șut din apropiere. Când ambele formații se pregăteau de intrarea la cabine, Luchin a fost faultat în careu de portarul Iovicin, iar Goga a stabilit din penalty scorul pauzei, 2-0.

Oaspeții au început bine actul secund, iar Muțiu a salvat la un șut periculos al belgianului Remacle (47). La șapte minute de la reluare, “studenții” au trecut de două ori pe lângă gol în aceeași fază. Întâi, Pîrvulescu a șutat în bara din marginea careului, iar apoi Golan nu a reușit să înscrie cu poarta goală.

“Șepcile roșii” au continuat să pună presiune, iar Golan putea face dubla în minutul 56, însă a fost blocat de defensiva adversă. După o oră de joc, elevii lui Costel Enache au redus din turație și au preferat să încerce o lovitură pe contraatac.

Finalul de joc a fost afectat de ploaia torențială care a început să cadă la Cluj, iar scorul final al partidei a fost cel stabilit la pauză, 2-0.

Echipe de start:

“U” Cluj: Muțiu – Rus, Telcean, Luchin, Neciu – Filip, Negrean (Dican ‘46) – Meșter (Mâneran ‘66), Golan (Al. Pop ‘86), Ștefănescu (Pîrvulescu ‘46) – Goga (Roskopf ’74)

Pandurii Târgu Jiu: Iovicin – Grecu (Vasilescu ‘46), Luzemo, Moisie, Peia – Remacle, Dobre – Bunga, Velcotă, Tănăsoiu (Zaborowsky ‘54) – Dodoi (Vaida ‘77)

Pentru Universitatea Cluj urmează duelul din Cupa României, împotriva celor de la Unirea Dej.

Comenteaza