Universitatea și CFR joacă astăzi în Superligă

Universitatea și CFR joacă astăzi în Superligă
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cele două rivale din oraș au parte de dueluri cu FC Botoșani, respectiv Farul Constanța.

Primii intră în luptă "studenții", care vor juca pe terenul ultimei clasate, formație fără victorie în actuala ediție de campionat, de la 17:30.

Universitatea Cluj și FC Botoșani s-au mai întâlnit de șapte ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus "Șepcile roșii", un joc a fost câştigat de moldoveni, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută dintre cele două a avut loc în martie 2023 și s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. În schimb, cei doi antrenori, Ioan Ovidiu Sabău și Dan Alexa se vor întâlni în premieră.

În schimb, "feroviarii" vor juca pe teren propriu, de la 20:30, împotriva celor de la Farul Constanța, în duelul ultimelor două campioane din Superligă.

CFR Cluj este neînvinsă pe teren propriu în sezonul actual, palmaresul formației din Gruia acasă cuprinzând cinci succese şi două rezultate de egalitate. Totuși, constănțenii rămân periculoși, marcând cel puţin un gol în 10 dintre ultimele 11 deplasări pe prima scenă.

Cele două echipe s-au mai duelat de 32 de ori în principala competiţie internă, de 15 ori s-au impus clujenii, de 11 ori au câştigat dobrogenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă confruntare directă din Superligă a avut loc în mai 2023, în ultima rundă a play-off-ului ediției precedente de campionat. Farul Constanța s-a impus în Gruia grație celor două reușite semnate de Louis Munteanu, în timp ce pentru "feroviari" a puncat Daniel Bîrligea.

Comenteaza