Universitatea și CFR merg din nou împreună în sferturile de finală ale Cupei României

Universitatea și CFR merg din nou împreună în sferturile de finală ale Cupei României
| Foto: FC Universitatea Cluj

"Studenții" au încheiat Grupa B pe primul loc, în timp ce "feroviarii" ocupă cea de-a doua poziție.

Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău nu au întâpinat probleme în fața unei echipe extrem de modeste și s-au impus cu 4-0. În schimb, trupa lui Andrea Mandorlini nu a impresionat în Giulești, ba chiar a fost dominată în multe momente, dar a obținut rezultatul de care avea nevoie, o remiză, 0-0.

"Studenții" s-a distrat la Botoșani

După doar 5 minute de la fluierul de start, Simion a recuperat excelent un balon și mai apoi i-a pasat lui Stoica, iar atacantul a reluat din cădere în plasa porții gazdelor. După minute bune în care FC Botoșani părea că poate obține egalarea, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au beneficiat de un penalty.

Elvis Manu și-a asumat răspunderea, a executat tare, pe mijlocul porții și a încris primul său gol pentru Universitatea Cluj. Așadar, scorul pauzei a fost 2-0.

Același Manu a avut șansa dublei în startul actului secund, dar a ratat cu poarta goală (56). În schimb, Ianis Stoica nu a ratat ocazia de a demonstra din nou că e în mare formă, a profitat o eroare a lui Șeroni și a marcat (60).

Până la final, Marco Fossati a reușit și el primul gol și în alb și negru, cu o execuție la vinclu (77), iar Universitatea Cluj s-a impus cu 4-0 la Botoșani și a încheiat Grupa B din Cupa României pe primul loc.

Băieții lui Mandorlini au rezistat pe terenul Rapidului

În Giulești, jocul a fost unul echilibrat timp de o jumătate de repriză. Gazdele au semnat prima ocazie, prin Valle, iar Sava s-a opus (22). Spre finalul primei părți, clujenii au preluat inițiativa, dar scorul pauzei în capitală a fost 0-0.

În cea de-a doua parte, tot Rapid a avut ocaziile mai mari. Mai întâi Ioniță a trimis din interiorul careului (63) pentru ca Funsho să reia din apropiere (69), dar Sava a intervenit salvator de fiecare dată.

Spre final, clujenii au fost înghesuiți în propria treime, CFR a rezistat asalturilor Rapidului, jocul s-a încheiat 0-0, iar formația pregătită de Andrea Mandorlini se califică în sferturile de finală ale Cupei României.

Comenteaza