Urmăriţi penal pentru delapidare: Walter, Mărginean şi Dan Capră, acuzaţi în "dosarul transferurilor II"

Urmăriţi penal pentru delapidare: Walter, Mărginean şi Dan Capră, acuzaţi în
Apar primele nume în investigaţia DIICOT de la „U" şi Petrolul: Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră, ultimul acţionar majoritar al prahovenilor, sunt urmăriţi de procurori pentru delapidarea clubului clujean, în cazul trecerii celor 15 jucători la formaţia „lupilor galbeni".

Surse judiciare au declarat marți pentru ZIUA de CLUJ că Florian Walter, fost proprietar al Universităţii, Ioan Mărginean, actual acţionar majoritar, şi Daniel Capră, cel care deţine pachetul majoritar la FC Petrolul, sunt urmăriţi penal pentru fapte de crimă organizată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Precizarea procurorilor vine după ce, în momentul începerii anchetei, DIICOT anunţa urmărirea penală „in rem", adică având autori necunoscuţi. Walter a fost deja audiat în acest caz şi urmează să se prezinte din nou în faţa procurorilor în perioada următoare.

Universitatea Cluj este clubul prejudiciat de către cei trei, conform celor susţinute de procurorii DIICOT. În urmă cu două săptămâni, aceştia, însoţiţi de comisari ai Gărzii Financiare, dar şi de poliţiştii BCCO, au percheziţionat sediile cluburilor Universitatea şi Petrolul, pentru a investiga modul în care au fost transferaţi 15 jucători pe ruta Cluj-Ploieşti. Cum transferurile au fost înregistrate cu valoare zero, procurorii DIICOT au ajuns la concluzia că clubul clujean a fost prejudiciat cu suma de 11 milioane de euro, la cât ar fi evaluaţi cei 15 fotbalişti. Florian Walter a fost audiat deja în acest caz, fiind ridicat de la domiciliu, în urmă cu exact o săptămână, şi adus la Cluj sub escortă, pentru că a refuzat să se prezinte la prima citaţie, motivând că se teme pentru siguranţa personală, ca urmare a ameninţărilor venite de la fanii lui „U".

 

Walter a petrecut câteva ore la sediul DIICOT de la Cluj şi a declarat la acea vreme pentru ZIUA de CLUJ că procurorii i-au adus la cunoştinţă doar învinuirile. Walter a spus că se consideră nevinovat, explicând că e imposibil să evaluezi un jucător de fotbal la fel cum ai proceda cu un imobil sau un autoturism. „M-au adus la Cluj pentru a-mi prezenta învinuirile care mi se aduc. Ei (procurorii DIICOT, n .red.) consideră că am prejudiciat clubul cu 11 milioane de euro, dar tot rămâne o enigmă cum au ajuns ei la această sumă, pentru că nu e ca şi cum ai evalua o casă sau o maşină, unde există nişte indicatori clari. Eu aş fi foarte bucuros să ştiu cum iau eu pe un jucător, să zicem Marinescu, 800.000 de euro, la cum este evaluat el. Nu am emoţii, ştiu că sunt nevinovat, am judecat după regulamentele sportive. Jucătorii aceia nu sunt bunuri ca în orice societate. Tu ai doar drepturile federative, iar ei pot pleca liberi dacă nu le plăteşti contractul. Tot ce îi ţine pe ei de un anumit club e contractul. Dacă ei nu se prezintă la antrenamente, nu poţi decât să îi amendezi, nu să-i duci cu forţa. Dacă e să ne luăm după site-ul acela (transfermarkt.de - n. red.) şi Universitatea Cluj valorează 6 milioane de euro. Oare cine plăteşte această sumă pentru jucătorii care sunt acum la Universitatea? Oamenii s-au purtat frumos cu mine, nu mi-au spus când voi mai fi chemat. Eu cred în continuare că se doreşte distrugerea acestui club", a explicat omul de afaceri la acea vreme. Ieri, nici Walter, dar nici Ioan Mărginean, actualul acţionar majoritar al FC „U" SA, nu au putut fi contactaţi pentru a da declaraţii pe tema acestui subiect.Alături de „U": angajaţii Operei Române au strâns bani pentru „studenţi"

 

Angajaţii Operei Române din Cluj, de la artişti la personalul tehnic, dar şi membrii sindicatului „Transilvania Art" au strâns bani pentru a sprijini angajaţii clubului de fotbal „U" Cluj, neplătiţi de mai multă vreme, anunţă stiridesport.ro. „Sunt un salariat al Operei Române din Cluj-Napoca şi sunt un suporter al clubului Universitatea Cluj, atât al fotbalului cât şi al restului ramurilor sportive. Demersul de strângere de fonduri este un gest simbolic, de sensibilizare a primăriei, consiliului local, care are acţiuni la clubul de fotbal, al opiniei publice, a scenei politice pentru a rezolva situaţia clubului "U" Cluj! Ideea de bază este să reunim simbolurile Clujului! Mă refer la "U" şi nu doar la clubul de fotbal! Banii vor ajunge la cineva din cadrul clubului, cel mai probabil la angajaţi. Virăm banii prin ordin de plată la Asociaţia "Şepcile roşii". În ei avem încredere. Vine Crăciunul, iar oamenii de la club trebuie să meargă acasă cu ceva. Am două mesaje. Unul pentru clasa politică: <<Ridicaţi-vă din genunchi!>> şi unul pentru Cluj: "<<U nu va muri niciodată>>" a explicat tehnicianul de scenă Vasile Covaciu, unul din iniţiatorii demersului, pentru sursa citată. Gestul artiştilor este unul de lăudat, care urmează acţiunii iniţiate de fanii Universităţii. Aceştia din urmă au strâns suma de 6600 de lei în timpul meciului cu CFR Cluj, iar la final le-au înmânat banii fotbaliştilor. De comun acord, jucătorii au decis ca suma strânsă să fie redirecţionată spre o casă de copii.

Comenteaza