Vasluiul spune ”adio” Ligii I. Locul 15 nu retrogradează!

Vasluiul spune ”adio” Ligii I. Locul 15 nu retrogradează!
Viorel Duru a anunţat concluziile procesului de licenţiere din Liga 1, proces care a luat în calcul cinci criterii: "sportiv, de infrastructură, de personal, de administraţie, juridic şi financiar".

Viorel Duru a anunţat că SC Vaslui nu a obţinut licenţa pentru sezonul următor şi nu va mai evolua în Liga 1 din sezonul următor: "Comisia de Licenţiere a refuzat acordarea licenţei pentru trei cluburi: SC Vaslui, FC Braşov şi Săgeata Năvodari. SC Vaslui pentru neîndeplinirea criteriului financiar, FC Braşov pentru cel financiar, dar şi de infrastructură şi Săgeţii pentru cel de infrastructură. Cluburile au făcut apel. Comisia a admis apelul celor de la FC Braşov şi Săgeata". La polul opus se află Steaua, Concordia şi Viitorul, cluburi ce au avut dosarele complete: "Steaua, Concordia şi Viitorul nu ne-au creat probleme, au avut cele mai bune dosare."

Directorul de licenţiere a explicat ce se va întâmpla cu locurile retrogradabile. În aceste condiţii, din Liga 1 vor retrograda la finalul acestui sezon doar ultimele 3 clasate. Locul 15 va evolua în primul eşalon în sezonul 2014-2015: "Există un art. 19 în ROAF, introdus anul trecut după situaţia cu Rapidul care spune clar că un club care nu primeşte licenţa, este retrogradat şi rămâne în Liga 1 clubul retrogradat sportiv şi cel mai bine clasat".

 

Etichete
Comenteaza