Vești bune pentru cluburile sportive. Teste rapide pentru COVID-19 au fost certificate în România

Vești bune pentru cluburile sportive. Teste rapide pentru COVID-19 au fost certificate în România

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că testele rapide pentru coronavirus, care costă aproximativ 5 euro au fost certificate în țara noastră.

Cluburile sportive care participă în competițiile interne și internaționale sunt obligate să testeze jucătorii, membrii ai staff-ului și alte persoane din club la un anumit interval de timp. Ministrul Ionuț Stroe în urmă cu scurt timp că în România au fost certificate teste rapide pentru COVID-19 care costă în jur de 5 euro.

“Am o veste bună. Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor din România. În România de curând au fost certificate acele teste ieftine şi rapide care funcţionează în Uniunea Europeană.

Iar sportivii din România vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competiţiile noastre interne. Eu ştiu că preţul lor este undeva la 5 euro.

Chiar în aceste momente am modificat şi am trimis la Ministerul Sănătăţii noul ordin care practic dă posibilitatea sportivilor să folosească aceste teste ieftine şi eficiente. Deblocăm astfel şi competiţiile pentru copii şi juniori, pentru că asta era marea problemă, nu îşi permiteau testele PCR.

Acum putem debloca şi ligile inferioare. Deci e o chestiune de o zi sau două... voi anunţa public atunci când va veni şi de la Ministerul Sănătăţii acest ordin modificat”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, potrivit Digisport. 

Comenteaza