Vești proaste pentru jucătorul de cricket din Cluj care a impresionat lumea. UPDATE fericit

Vești proaste pentru jucătorul de cricket din Cluj care a impresionat lumea. UPDATE fericit

Australia nu i-a acordat viza de intrare în ţară jucătorului de cricket Florin Pavel, care a impresionat lumea prin stiul său original de aruncare, informează theguardian.co.uk.

Update! În cursul zilei de joi, Florin a primit viza din partea autorităţilor autraliene şi va pleca vineri dimineaţă spre Australia. Motivul refuzului acordării vizei în prima fază nu a fost făcut public deocamdată.

Vara trecută, Florin Pavel, un jucător român de cricket care practică acest sport de doar opt ani, a făcut furori printre specialiştii acestui sport, dar şi în mass-media internaţională, inclusiv pe CNN, graţie abilităţilor sale incredibile.

Stilul său de joc a fost remarcat după ce pe reţelele de socializare au fost publicate înregistrări video ale unor secvenţe din partide jucate Cluj Cricket Club în Liga Europeană (ECL) în Spania.

Declaraţia lui Florin după un meci a devenit rapid virală, iar complimentele au început să curgă. ”Poate că unii pot spune că aruncarea (bowling) mea nu este foarte frumoasă sau foarte eficientă, dar la sfârşitul zilei mie nu îmi pasă, pentru că eu iubesc jocul de cricket în întregul lui”, a spus Florin.

Printre cei impresionaţi de el s-au numărat şi conducătorii clubului australian Surrey Hills CC, care l-au invitat să dispute un meci. Însă autorităţile australiene i-au refuzat viza sportivului român. "Sunt atât de dezamăgit! Nu voi juca în acest an cricket. Viza turistică pentru Australia mi-a fost respinsă. Nu e corect... Mulţumesc Surrey Hills CC pentru invitaţie. Şi transmit toată dragostea mea poporului australian, ei m-au susţinut întotdeauna. Poate anul viitor...", a scris românul pe Twitter.

Clubul australian anunţă că nu renunţă la ideea de a-l aduce pe Florin Pavel să joace un meci le Antipozi. "La acest club noi nu renunţăm. Reprogramăm pentru februarie, ca să avem timp suficient să obţinem o viză potrivită pentru el", a declarat preşedintele Mal Campbell.

Întrebat cu ce i-a atras Florin, Campbell a răspuns: "Doar prin valorile lui, prin dragostea lui pentru sport şi prin totala lui indiferenţă faţă de orice comentariu cu privire la abilităţile lui. Ne dorim ca acest sport să fie iubit de copii, aşa că ne-am gândit că el a fost un minunat ambasador prin acea abordare a jocului." Campbell a spus că există o mare susţinere pentru vizita românului. El nu ar fi fost remunerat pentur jocul său, doar i s-ar fi achitat transportul şi cazarea.

Comunitatea românească fusese invitată la meciul care ar fi urmat să aibă loc duminică, iar preşedintele clubului Surrey Hills CC a menţionat că era o bună ocazie de promovare atât a clubului, cât şi a lui Florin Pavel, un brand în creştere în opinia oficialului. Chestionat cu privire la viza lui Florin Pavel, Departamentul australian al Afacerilor Interne a precizat că nu poate comenta pe marginea unor cazuri individuale.

Comenteaza