Veşti proaste pentru rugby-ul clujean: “U” rămâne fără jucători

Veşti proaste pentru rugby-ul clujean: “U” rămâne fără jucători
Rugbiştii Cristian Săuan, Mihai Gorcioaia şi Silviu Vasiliu au dat curs ofertelor sosite din partea unor cluburi din ţară şi străinătate, părăsind zilele trecute Universitatea Cluj. Tehnicianul Octavian Chihaia spune că situaţia echipei a devenit disperată şi se vede pus în situaţia de a continua lupta pentru evitarea retrogradării cu jucători din propria pepinieră.

Clasată abia pe locul 7, penultimul în Superliga Naţională, secţia de rugby a Universităţii Cluj pierde jucători pe bandă rulantă. Trei dintre ei s-au orientat deja spre alte echipe, iar antrenorul "studenţilor" spune că lista debarcărilor ar putea fi completată în perioada următoare. "Din păcate, Mihai Gorcioaia a plecat în liga a doua franceză. I-am dat dezlegare, ţinând cont că va avea condiţii infinit mai bune acolo. Vasiliu va ajunge, la rândul său, în Franţa, iar Săuan, care a ocupat funcţia de antrenor-jucător, a ales Timişoara. Pretenţiile sale financiare au fost exagerate, iar noi nu ne puteam permite să îi oferim ceea ce şi-ar fi dorit. E un jucător cu multă experienţă, pe care l-aş fi dorit în continuare la Cluj, dar nu m-am putut opune, ţinând cont că pleacă la mai bine. În acest moment, Timişoara şi Baia Mare sunt singurele echipe cu stabilitate financiară din campionat. Sunt şi alţi băieţi pe picior de plecare, dar chiar nu putem să îi ţinem cu forţa. Noi întotdeauna am crescut jucători pentru alţii. Vom continua cu tinerii din lot lupta pentru evitarea retrogradării", ne-a declarat Chihaia. Odată cu debarcarea lui Săuan, postul de antrenor secund va fi ocupat de către Bogdan Voicu. "L-am desemnat pe Bogdan Voicu în funcţia de antrenor secund. El ne va ajuta şi din teren, va fi căpitanul echipei. Regret plecarea băieţilor, ţinând cont că începusem să ne redresăm cât de cât din punct de vedere financiar. Pe luna mai salariile sunt plătite aproape integral, urmează cele pe iunie şi iulie", a conchis tehnicianul clujean.

Rugbiştii de la "U" îşi vor relua pregătirile pe 8 august, în Parcul Sportiv "Iuliu Haţieganu". La finele lunii august "studenţii" ar putea organiza la Cluj un turneu la care vor participa câteva cluburi din Germania, urmând ca în septembrie să susţină un stagiu de pregătire montan la Beliş. Superliga Naţională se va relua abia în octombrie.

 

Comenteaza