Vezi ce au făcut suporterii celor două echipe înaintea derby-ului Clujului

Vezi ce au făcut suporterii celor două echipe înaintea derby-ului Clujului
ziuadecj.ro îți prezintă LIVE TEXT evenimentele dinaintea derby-ului Clujului, ”U” - CFR.
Două tabere, un singur meci. Multe orgolii, un singur țel: victoria. Derby-ul Clujului nu lasă indiferent pe nimeni, în orașul de la poalele Feleacului. Marea înfruntare este la Alba Iulia.

vezi aici o galerie foto cu suporterii celor două echipe

ziuadecj.ro va fi, pe toată durata zilei, alături de actorii și de publicul acestui regal al fotbalului din Ardeal. O echipă ce totalizează opt reporteri şi trei fotoreporteri, dedicată exclusiv acestui eveniment, va fi permanent conectată cu dumneavoastră pentru a vă informa despre evoluţia evenimentelor dinaintea meciului, drumul spre Alba Iulia al celor două galerii, din timpul partidei şi întoarcerea acasă, la Cluj.

16.10: CFR va începe cu: Stăncioiu - Panin, Cadu, Alcantara, I. Rada - E. Kone, G. Mureşan, E. Dică, Culio - Peralta - Traore

16.06. Florian Walter, finanţatorul Universităţii Cluj, a luat loc la tribuna oficială.


15.56 Suporterilor CFR-ului le-au fost confiscate bannere pe care aveau desenaţi pinguni, iar cei care deţineau bannerele au fost legitimaţi de forţele de ordine. Jandarmii au intenţionat să mai reţină câteva bannere dar suporterii CFR-işti au protestat vehement explicând că acestea nu incită în nicun fel. Fanii fevoriavari au scandat către jandarmi ":Ruşine să vă fie!"

15.52. Au ieşit la încălzire jucătorii CFR-ului, în huiduielile galeriei Univesrităţii Cluj.

15.51. Conform ultimelor informaţii antrenorul Universităţii, Marian Pană, va începe cu: Huţan, Unguruşan, Balde, Cvirik, Mendy - Gheorghe, Delgado, Boştină, Păcurar - Niculescu, Lemnaru.

15.47. Portarii celor două echipe au intrat la încălzire.de la "U" au ieşit la încălzire Huţan şi Boşneag, însoţiţi de antrenorul cu portarii Emil Szolomaier.

15.43. Suporterii CFR-uilui vor intra pe stadion, forţele le verifică mai întâi bannerele ca să nu conţină expresii interzise. Şeful galeriei CFR-iste a primit biletele de acces la meci alocate galeriei, astfel că în câteva momente suporterii "feroviari" vor intra în tribune.

15.19. La stadion au ajuns şi suporterii CFR-ului, îmbarcaţi în 3 autocare şi 2 microbuze şi însoţiţi de 50 de jandarmi. Fanii echipei campioane strigă împotriva Universităţii Cluj şi împotriva Stelei

15.10. Pe stadion se află şi coordonatorul centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Cluj, profesorul Mihai Georgescu

15.08. Preşedintele Universităţii Cluj, Cristian Barabancea a sosit în urmă cu câteva momente pe stadion şi a discutat câteva momente cu preşedintele feroviarilor Iuliu Mureşan, la tribuna oficială a stadionului "Cetate" din Alba-Iulia.

15.04. Fotbaliştii Universităţii Cluj au ieşit să inspecteze terenul de joc, în aplauzele celor aproximativ 200 de spectatori prezenţi în tribune

15.03 Autocarul cu jucătorii Universităţii Cluj a intrat în incinta stadionului, în aplauzele suporterilor.

14.55 În aceste momente jucătorii CFR-ului inspectează suprafaţa de joc.

14.51 Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, alături de directorul executiv al clubului, Răzvan Zamfir,
au sosit în aceste momente pe arena Cetate din Alba Iulia, însoţiţi de o gardă de corp. Aceştia iau loc în tribuna oficială a stadionului după ce s-au întreţinut cu Teodor Pop, membru în Consiliul de Administraţie al clubului.



14.50 Suporterii "feroviari" au abandonat ruta comună cu suporterii "Universităţii" şi au luat-o la dreapta de la traseul iniţial. Ei se află acum în satul Dalda de Jos, pe unde se îndreaptă spre Alba Iulia.

14.45 Maşinile cu suporteri "U" încep să ajungă la stadionul Cetate şi urmează să intre în tribuna a II-a a arenei.

14.38 În incinta arenei Cetate din Alba Iulia se află la această oră aproximativ 20 de suporteri ai Universităţii Cluj, aşezaţi la tribuna a II-a. La peluză au luat loc tot atâţia jandarmi. Stewarzii şi-au luat deja posturile din arenă în primire şi sunt pregătiţi să-i primească pe spectatori.

14.25 Dispută între jandarmii care însoţesc suporterii CFR, şi suporterii "U". Suporterii "U" erau opriţi pe marginea drumului, la ieşirea din Aiud spre Alba Iulia. Jandarmii au oprit, au coborât din microbuzul care însoţeşte galeria CFR şi i-au pus la zid pe suporterii "U".

14.23 Din cauza lipsei echipajelor de poliţie rutieră, coloana de maşini la intrarea în Alba Iulia se întinde pe aproape patru kilometri. Suporterii "U" avansează în coloană bară la bară. Majoritatea au ieşit pe geamurile maşinilor, fluturând steaguri, fulare şi tricouri.

14.20 Grupul suporterilor Universităţii, adunaţi la intrarea în Aba Iulia, se apropie de 2.000 de persoane. Circulaţia la intrarea în oraş este blocată, însă nici urmă de Poliţie.

14.18 Galeria CFR-ului a intrat în aceste momente în municipiul Aiud şi este "escortată" de mai multe automobile cu suporteri ai "U".

14.10 Primii suporteri ai Universităţii care au intrat în Alba Iulia s-au oprit la intrarea în ooraş, unde s-au oprit, cântă şi îi aşteaptă pe cei care sunt încă pe drum, pentru a merge încolonaţi spre stadion. Circulaţia la intrarea în Alba Iulia este blocată.


13.59 Galeria "feroviară" se pregăteşte să intre în oraşul Unirea, însă înainte de a intra în localitate au făcut un scurt popas pe marginea drumului, timp în care cele patru autocare cu suporteri ai CFR sunt depăşite de zeci de maşini pline cu suporteri ai Universităţii.

13.58 În zona centrală a municipiului Aiud s-au oprit mai multe grupuri de suporteri ai Universităţii, care cântă şi bat palma cu alţi suporteri universitari care trec mai departe cu maşinile, spre Aiud. Au fost atraşi şi localnicii din Aiud, care încurajează Universitatea.

13.49 Autocarele cu suporteri ai "CFR" au coborât de pe Autostrada Transilvania şi se îndreaptă spre Alba Iulia pe acelaşi traseu cu membrii galeriei "U". În spatele galeriei "feroviare" se află câteva sute de maşini ale suporterilor Universităţii. Autocarele cu suporteri CFR-işti sunt însoţite de jandarmi şi poliţişti.

13.45 Aiudul, paralizat pentru câteva minute. Şirul de maşini cu suporterii "U" a ajuns în oraş, dând peste cap circulaţia. Se circulă cu viteză lentă, bară la bară, până la ieşirea din Aiud spre Alba Iulia. Unii suporteri au ieşit pe geamul maşinilor şi se manifestă gălăgios.


13.43 Postul de televiziune local NCN transmite în direct de la Alba Iulia, înainte cu o oră înainte de începerea marelui meci. De asemenea, NCN Cluj va fi singura televiziune care va avea un studio mobil amplasat în imediata vecinătate a stadionului, unde vor fi invitaţi jurnalişti, oameni de fotbal şi personalităţi prezente la meci, pentru a comenta confruntarea dintre „U” şi CFR.

13.35 Jandarmeria îi sfătuieşte pe suporterii CFR-ului care fac deplasarea la Alba Iulia să nu scoată pe geam steaguri sau fulare, sau să afişeze însemne ale clubului, ca să nu creeze incidente pe drum.

13.26 Traseul spre Alba Iulia al suporterilor "U" este supravegheat de echipaje de Poliţie din trei în trei kilometri.

13.20 Suporterii care au oprit în parcarea restaurantului Stejeriş şi-au reluat drumul spre Alba Iulia.

13.19 La trecerea suporterilor "universitari" pe şantierul Bechtel de la ieşirea din Turda, suporterii au fost întâmpinaţi cu saluturi cu muncitorii de la Bechtel care lucrează pe Autostrada Transilvania.

13.18 Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în zona restaurantului Stejeriş, din cauza sutelor de maşini parcate pe carosabil de către suporterii "universitari".

13.15 Aproximativ 50 de maşini cu suporteri ai Universităţii s-au oprit în parcarea restaurantului Stejeriş din localitatea cu acelaşi nume. Se cântă „Haide U, Haide U, Unica iubire pentru noi eşti tu”.

Suporterii fac o pauză, cântă şi flutură steaguri. Şoferii care trec pe lângă parcare îi salută cu claxoane.

13.12 Câteva automobile cu suporteri „universitari” au depăşit coloana „feroviară” pe autostrada Transilvania. Aceştia au fluturat fulare şi steaguri pe geamul maşinilor. Nu au fost înregistrate incidente.

13.00 Coloana suporterilor "feroviari" a urcat în aceste momente pe Autostrada Transilvania, pe nodul de la Gilău. Jandarmii ţin în continuare secret traseul pe care coloana va ajunge în Alba Iulia.
"Feroviarii" se deplasează la Alba Iulia cu patru autocare şi câteva autoturisme şi sunt însoţiţi de 50 de jandarmi.

12.58 Circulaţia coloanei suporterilor Universităţii până la Turda se desfăşoară în condiţii normale. Pe traseu sunt mai multe echipaje de poliţie care supraveghează traficul.

12.30 Suporterii CFR-ului au pornit spre Alba Iulia. Traseul pe care aceştia ajung la stadion rămâne încă secret.

12.28 Conform celei mai recente estimări a Jandarmilor, aproximativ 150 de suporteri ai CFR-ului au luat loc în cele patru autocare cu care se face deplasarea la Alba Iulia. Delegaţia "feroviară" este păzită de 50 de jandarmi, transportaţi de patru dube şi un autoturism. Coloana este însoţită şi de o maşină a Poliţiei.

12.22 Suporterii s-au urcat în autocare şi aşteaptă semnalul de plecare de la jandarmeriei. Liderii galeriei CFR au făcut schimb de numere de telefon cu şefii Jandarmeriei, urmând să comunice între ei pe tot parcursul drumului până la Alba Iulia, pentru a evita incidentele. Jandarmeria ţine încă secretă ruta pe care suporterii CFR ajung în Alba Iulia.



12.20 Cei aproximativ 200 de suporterii CFR s-au îmbarcat în autocare, în aceste momente, la stadionul din Gruia, şi aşteaptă plecarea spre Alba Iulia. Suporterii pleacă cu patru autocare şi câteva autoturisme personale şi sunt însoţiţi de dispozitive de jandarmi în dube. Chiar înainte să urce în autocare, suporterii au scandat lozinci împotriva Universităţii. „Câştigăm cu 3-1”, a spus un suporter încrezător înainte să urce în autocar.

12.13 Suporterii Universităţii pleacă în aceste momente cu maşinile personale, cu steaguri şi fulare pe geamuri, în coloană. Spre Alba Iulia pleacă cu aproximativ o sută de maşini şi trei microbuze, însoţiţi de o maşină a Poliţiei. Suporterii cântă imnurile Universităţii şi claxonează.

12.11 Copiii care se întorc de la şcolile din apropiere, spre casă, sunt întâmpinaţi de suporterii "U" Cluj. Unii dintre ei au primit fulare de la suporteri iar copiii urmăresc cu interes desfăşurarea galeriei, în piaţa Cipariu. O parte dintre copii strigă "U Cluj este echipa Clujului".

12.05 Forţele de ordine au amănat cu aproximativ 20 de minute plecarea suporterilor CFR spre Alba Iulia, pentru a evita întâlnirea acestora cu fanii Univerisăţiim, care aveau rogramată plecarea spre oiraşul Unirii la ora 12, din parcarea din piaţa Cipariu.

11.58 Suporterii stau în faţa stadionului şi strigă slogane, printre care "CFR e viaţa mea" şi "Forza CFR", fără să strige slogane anti-universitatea.

11.56 Suporterii "feroviari" sunt încrezători în victoria favoriţilor. "Sper să batem cu 2-0. Noi participăm totuşi în Champions League, "U" abia a promovat în Liga I. Golurile vor fi marcate de fundaşii noştri centrali, Alcantara şi Cadu", a declarat un suporter în vârstă al CFR-ului. Un alt fan "feroviar" ne-a declarat că "nu contează că "U" stă mai bine în clasament la această oră, nici evoluţiile mai puţin convingătoare ale CFR-ului nu contează în acest meci". "Noi vom învinge cu 2-1", a spus el.


11.54 Patru autocare cu aproximativ 200 de suporteri conform estimărilor jandarmeriei se pregătesc să plece din Gruia. La faţa locului se află şi aproximativ 20 de jandarmi şi o maşină a Poliţiei, care îi vor însoţi pe drumul spre Alba Iulia. Forţele de ordine au evitat să facă public traseul pe care vor ajunge suporterii CFR-ului la Alba Iulia, pentru a preîntâmpina orice incidente. Reprezentanţii Jandarmeriei au declarat că traseul va fi stabilit doar în momentul plecării din Cluj-Napoca.

11.48 Parcarea din piaţa Cipariu este arhiplină iar reprezentanţii Poliţiei îi îndeamnă pe fani să-şi parcheze maşinile în faţa liceului de coregrafie. În acest moment în piaţă sunt aproximativ 300 de fani ai echipei "studenţilor".


11.38 "Cred că vom bate cu 2-1, dar şi dacă se termină 1-1 nu m-aş supăra", a spus Robert, un fan care spune că merge pe stadion din 1992.

11.36 Fanii sunt optimişti înaintea derby-ului de astăzi şi spun că rezultatul din teren e mai puţin important. "Vom face un spectacol de neuitat şi vom arăta care este adevărata echipă a oraşului. Noi am câştigat meciul deja", ne-a declarat Mihai, unul dintre fanii Universităţii.

11.35 "N-avem bani, n-avem avere, pe Someş să curgă bere" e una dintre scandările fanilor adunaţi în parcarea din piaţa Cipariu.

11.30 Aproximativ 50 de suporteri ai Universităţii au ajuns în piaţa Cipariu. Fanii sunt supravegheaţi de aproximativ zece poliţişti. Atmosfera e încă foarte calmă.

11.15 suporterii Universității au început să se adune în Piața Cipariu, de unde vor porni către Alba Iulia

11.00 Jucătorii Universității sunt în camerele lor, de la Hotelul ”Parc”, din Alba Iulia. Antrenorul Marian Pană nu a programat nicio activitate recreativă pentru astăzi. După micul dejun, jucătorii s-au întors în camere. În jurul orei 13.00 au pregătită o gustare, iar la 15.30 se va pleca spre stadion.
Comenteaza