VEZI cum joacă echipele cu care poate pica ”U” la barajul pentru liga a III-a | FOTO/VIDEO

VEZI cum joacă echipele cu care poate pica ”U” la barajul pentru liga a III-a | FOTO/VIDEO
Universitatea Cluj se va bate pentru promovarea în liga a III-a cu campioana județului Maramureș. Cele două formații cu care poate pica sunt Avântul Bârsana și Târgu Lăpuș. Ultimele două se vor întâlni într-un meci de baraj care va stabili adversara ”Șepcilor roșii”.

Avântul Bârsana a încheiat pe 1 în liga a patra din Maramureș, Seria Nord, cu 52 puncte. Clubul din Bârsana are 17 victorii, un egal, o singură înfrângere și un golaveraj de 88-20.

Cu această formație, "studenții" s-au mai întâlnit pe 11 martie, într-un amical disputat în Parcul Sportiv "Iuliu Hațieganu". Elevii lui Marius Popescu s-au impus în partida respectivă cu 5-2. Cel mai bun marcator din lotul Avântului este Ioan Remus Deac, cu 27 goluri, urmat de Petru Ioan Rusalim (17 reușite).

Lăpușul Târgu Lăpuș a terminat prima în Seria Sud, cu 39 puncte. A doua echipă cu care poate juca "U" la baraj a avut un bilanț de 12 victorii, 3 remize și doar un eșec. Gruparea maramureșeancă a marcat 58 goluri și a primit 13. Golgheterul echipei este Valentin Satmari, cu 24 reușite.

Bilanțul Universității este însă net superior celor două formații din Maramureș. "Alb-negrii" au 26 victorii, un egal și nicio înfrângere. Elevii lui "Papi" au marcat mai multe goluri decât Bârsana și Lăpuș la un loc: 162. "Șepcile roșii" domină și la capitolul apărare, având doar 9 goluri încasate. Cel mai bun marcator al echipei este Brian Lemac, cu 47 goluri.

"Maramureșul e o zonă în care fotbalul are o cultură destul de bună. Oricare dintre cele două echipe cu care putem pica are propria șansă. Bârsana are jucători care au trecut prin diviziile B și C. Pe ei îi știam încă de pe vremea când am antrenat la Sighet, vreo 3 luni. Totul se va dubla ca și intensitate având în vedere că e baraj. Dar noi suntem încrezători, iar cuvântul de ordine este depășirea adversarului", a declarat antrenorul Universității, Marius Popescu, pentru ZIUA de CLUJ.

"Noi am mai jucat cu Avântul, i-am văzut, trebuie să fim atenți. Am luat două goluri ușor de la ei, dar una e amical și alta când joci într-un meci de baraj. Eu sper să să câștigăm și să promovăm. Sper ca primul meci să se joace acasă", a declarat căpitanul echipei, Gabriel Giurgiu.

"U" Cluj își va afla adversara de la baraj pe 10 iunie, atunci când este programat duelul pentru stabilirea campioanei județului Maramureș. Universitatea va juca apoi în dublă manșă pentru promovarea în liga a treia. Partida tur este programată pe 17 iunie, cel mai probabil la Cluj, iar returul pe 24.

Până la baraj, "U" mai are o deplasare în campionat cu Vulturul Mintiu Gherlii (sâmbătă, 3 iunie, ora 16:00) și finala Cupei României pe județ, cu Gloria Cătina (vineri, 9 iunie, la Baza Sportivă "Dan Anca", ora 17:00).

Sursă video 1: Tl Plus/ You Tube

Sursă video 2: FC Lăpușul Târgu Lăpuș/You Tube

Comenteaza