Victoria, singura soluţie pentru Daum. Cristi Pojar: Există o mare presiune pe el

Victoria, singura soluţie pentru Daum. Cristi Pojar: Există o mare presiune pe el
Fostul jucător al "Şepcilor roşii" a comentat, vineri, următoarele două jocuri ale Naţionalei, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

"Teoretic, avem şanse să obţinem maximum de puncte din această dublă. Rămâne de văzut cum va fi din punct de vedere practic. Nu cunosc foarte bine fotbalul kazah, dar cel din Armenia nu îmi este străin. Am lucrat cu jucători de acolo pe când activam la Kuban sau Dinamo Moscova, şi pot să vă spun că sunt foarte tehnici şi iventivi. Cu toate acestea, nu sunt bine organizaţi şi asta poate reprezenta un avantaj pentru noi", a declarat Pojar pentru ZIUA de CLUJ.

Cristi Pojar şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa calităţii terenului de la Astana, unde "tricolorii" urmează să joace cu reprezentativa din Kazahstan.

"Gazonul de acolo poate fi un handicap, e sintetic, iar jucătorii noştri nu sunt obişnuiţi să joace pe astfel de suprafeţe. Echipa Poloniei a întâmpinat mari dificultăţi când a evoluat pe stadionul lor", a mai zis el.

Fostul secund al lui Dan Petrescu de la Kuban, Dinamo Moscova şi Unirea Urziceni merge pe mâna noului selecţioner.

"Trebuie să-i dăm credit domnului Daum. Posedă un bagaj de date foarte bun şi de când a fost instalat pe banca echipei naţionale, s-a văzut preocuparea sa pentru monitorizarea jucătorilor. Vine cu o mentalitate diferită. El a antrenat formaţii de top din Germania şi Turcia şi a reuşit să câştige campionate pe acolo. Asta spune multe despre el", a spus acesta.

Cristi Pojar este de părere că următoarele două partide pot fi decisive pentru tehnicianul german.

"Cu siguranţă există o presiune şi pentru el. Lumea nu are răbdare, din câte se observă. De aceea spun că e foarte important să nu pierdem niciunul dintre aceste meciuri. Dacă scoatem patru puncte e bine, iar dacă obţinem maximum e cu atât mai bine. E de apreciat, însă, optimismul său şi al fotbaliştilor chemaţi la lot. Două victorii acum ne vor oferi un moral bun pentru duelul cu Polonia, din noiembrie", a subliniat el.

Iuliu Mureşan, preşedintele celor de la CFR Cluj, consideră că "tricolorii" nu-şi pot permite paşi greşiţi în meciurile respective.

"Vor fi două partide grele, dar sunt sigur că România se poate califica. Pentru a realiza acest lucru, e foarte important să obţină două victorii şi nu alte rezultate", a afirmat şeful echipei din Gruia", a spus oficialul "feroviarilor".

Naţionala României va evolua sâmbătă, 8 octombrie 2016, pe terenul Armeniei, în cea de-a doua etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018.

La doar trei zile distanţă, selecţionata lui Christoph Daum va întâlni, tot în deplasare, reprezentativa din Kazahstan.

În startul campaniei de calificare, "tricolorii" au obţinut o remiză, 1-1 cu Muntenegru, la Cluj.

Cu un singur punct înainte de cele două partide, România ocupă locul 5 din Grupa E. Echipa lui Daum este la egalitate de puncte cu Polonia, Kazahstan şi Muntenegru. Locul 1 este ocupat de Danemarca, iar pe ultimul loc se află Armenia.

Programul meciurilor cu Armenia şi Kazahstan:

Armenia - România (sâmbătă, 8 octombrie 2016, ora 19:00, TVR)

Kazahstan - România (marţi, 11 octombrie 2016, ora 19:00, TVR)

Comenteaza