Victorie clară într-un meci fără miză. România - Kazakhstan 3-1

Victorie clară într-un meci fără miză. România - Kazakhstan 3-1
Naționala României a învins cu 3-1 selecționata din Kazakhstan, joi seara, la Ploiești, în penultima etapă din preliminariile CM 2018.

Cu șanse zero de calificare la turneul final, "tricolorii" au încercat să lase o impresie bună la ultimul joc de acasă din actuala campanie. Budescu a trecut de Beysebekov și a înscris pentru 1-0 (33). Tot Budescu avea să majoreze și avantajul, din lovitură de pedeapsă (38). Atacantul de la FCSB a trebuit să bată penalty-ul de două ori, la primul șutând înainte de fluierul arbitrului.

România a înscris și în repriza secundă. Chipciu i-a pasat lui Keșeru, acesta a plecat pe contraatac și l-a învins fără problem pe Pokatilov (73). "Lanterna roșie" a grupei nu s-a lăsat mai prejos și a semnat golul de onoare. Turysbek a înscris cu capul în urma unei centrări (82). Scor final 3-1, însă pentru "tricolori" e doar o victorie de palmares. Partida de joi a însemnat debutul lui Cosmin Contra în funcția de selecționer al României.

Cu doar o etapă înainte de finalul preliminariilor, România ocupă locul 4 în Grupa E, cu 12 puncte. Elevii lui Contra sunt la 10 puncte de liderul Polonia (22 puncte), la 7 de ocupanta locului secund Danemarca (19 puncte) și la 4 de a treia clasată Muntenegru (16 puncte).

Duminică, de la ora 19:00, pe Parken Stadium din Copenhaga, naționala României va încheia preliminariile într-un meci cu Danemarca. Partida va fi transmisă în direct la TVR 1.

România - Kazakhstan 3-1 (2-0)

Au marcat: Budescu (33, 38 penalty), Keșeru (73)/Turysbek (82)

România: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș ©, Grigore, Ganea - Pintilii (Hoban 70), Marin - Chipciu, Budescu (Ioniță 79), Grozav - Andone (Keșeru 65). Selecționer: Cosmin Contra

Kazakhstan: Pokatilov - Beysebekov, Maliy, Akhmetov, Dmitrenko, Suyumbayev - Tagybergen (Turysbek 65) - Kuat, Darabayev, Nurgaliyev (Khizhnichenko 46) - Murtazayev (Schetkin 58). Selecționer: Aleksandr Borodyuk

Arbitru: Sandro Schärer (Elveția)

Stadion: Ilie Oană, Ploiești

Comenteaza