Victorie clară pentru România în Insulele Feroe. "Tricolorii" au făcut diferența în ultimul sfert de oră

Victorie clară pentru România în Insulele Feroe. "Tricolorii" au făcut diferența în ultimul sfert de oră
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Deși s-au impus cu 3-0 în fața feroezilor, elevii lui Contra au evoluat modest pe terenul cele mai slabe echipe din grupa de calificare. 

România și-a respectat statutul de favorită încă din startul jocului și s-a instalat în jumătatea adversă. Totuși, “tricolorii” s-au mulțumit să domine la capitolul posesie, însă nu au pus presiune la paorta lui Nielsen. Deși talia adversarilor e una superioară, elevii lui Contra au insistat cu baloane înalte aruncate în careul advers, care au fost respinse cu ușurință de gazde. Andone a avut singura ocazie mare a României în prima repriză, după o greșeală a nordicilor, care au răspuns prin Hendriksson, da Tătărușanu a salvat. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Primele minute din actul secund s-au desfășurat după același scenario. Mai mult, gazdele au avut câteva incursiune în jumătatea “tricolorilor”, însă defensive condusă de Tătrușanu a rezistat. Contra a mutat ofensiv în ultima jumătate de oră, cu Keșeru și Mitriță, iar jocul României s-a îmbunătățit. Totuși, golul a venit după o pasă excelentă trimisă de Stanciu pentru Pușcaș, care a înscris cu un șut la colțul lung. “Tricolorii” s-au descătușat, iar în ultimele 10 minute Mitriță a finalizat o combinație cu Keșeru, iar în prelungiri mijlocașul ce evoluează în MLS i-a întors serviciul vârfului, care a închis tabela la 3-0. 

Echipe de start:

Insulele Feroe: Nielsen – Vantsdal, Gregersen, Baldvinsson (Nielsen ‘78) – Rolantsson, Hendriksson, Hansson, Davidsen – Vatnhamar, K. Olsen (Eriksen ‘71), Bjartalíð

România: Tătărușanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheș (Rus ’39), Bancu – Hagi, Anton, Stanciu, Coman (Mitriță ‚70) – Pușcaș, Andone (Keșeru ‘65)

Următorul meci al “tricolorilor” va fi împotriva Norvegiei. Partida e programată marți, de la 21:45, pe Arena Națională.

Comenteaza