Victorie clară pentru U-BT împotriva echipei CSM CSU Oradea

Victorie clară pentru U-BT împotriva echipei CSM CSU Oradea
| Foto: foto u-bt.ro

“Studenții” au învins în al doilea meci pe teren propriu, din Top 6, scor 89-74.

Oaspeții au început mai bine partida din Sala Sporturilor “Horia Demian” și au avut un avantaj maxim de 5 puncte. Treptat, clujenii au revenit în joc și acuratețea lui Kuti, de la distanță, au adus echipa clujeană la conducere pe tabelă. U-BT a controlat a doua jumătate a sfertului și primele 10 minute s-au încheiat cu avantajul gazdelor, 23-18.

Sfertul al doilea a început perfect pentru clujeni, care au avut un parțial de 8-0. Ajutați și de ineficiența din ofensiva orădeană, elevii lui Mihai Silvășan au continuat să domine partida. Însă, în ultimele minute, oaspeții și-au găsit inspirația de la distanță și au forțat revenirea, pe fondul mingilor irosite din atacul clujean. Totuși, “studenții” au profitat mai bine, în primele 20 de minute, de greșelile adversarilor și au intrat la cabine cu scorul de 48-41.

După pauză, U-BT a început din nou mai bine și a avut un partial de 10-3. Orădenii au pus probleme doar în ultima parte a sfertului. “Studenții” au controlat jocul în totalitate și nu au cedat inițiativa. Banca a funcționat foarte bine și jucătorii intrați pe parcurs au înscris puncte prețioase. Scorul înaintea ultimelor 10 minute a fost 66-56.

În ultima parte, orădenii au avut un start lansat și s-au apropiat la doar patru puncte. Apoi, a intrat în scenă Giordan Watson. Comducătorul de joc al formației U-BT a marcat 8 puncte consecutive, care aveau să se dovedească a fi decisive în desprinderea clujenilor. Elevii lui Mihai Silvășan au păstrat diferența până la final, ba chiar și-au mărit ecartul, iar partida s-a încheiat cu scorul de 89-74.

Cei mai buni marcatori de la U-BT au fost Watson (20 de puncte, 5 pase decisive), Zeigler (17 puncte, 5 recuperări) și Kuti (16 puncte, 7 recuperări). De la CSM CSU Oradea s-au remarcat Kariniauskas (15 puncte, 4 pase decisive), Gajovic (14 puncte, 2 pase decisive) și Richard (11 puncte, 5 pase decisive).

Următorul meci pentru clujeni va fi derby-ul cu CSU Sibiu. Partida se va disputa miercuri, 11 aprilie, de la ora 19, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Comenteaza