Victorie cu sânge: “U” – Viitorul 2-1 (FOTO)

Victorie cu sânge: “U” – Viitorul 2-1 (FOTO)
“Studenţii” l-au pierdut pe Szilagyi, ieşit cu faţa plină de sânge după un contact cu un adversar, dar au obţinut o victorie extrem de importantă împotriva Viitorului lui Gheorghe Hagi.

Universitatea a reuşit aseară a doua victorie din acest sezon, învingând cu 2-1 Viitorul Constanţa, formaţia patronată de Gheorghe Hagi. Viorel Dinu şi Cleiton au marcat golurile clujenilor, rămaşi înainte de pauză fără căpitanul Szilagyi, ieşit accidentat, cu faţa plină de sânge, după un contact dur cu un adversar.

Umilită de Steaua, Universitatea avea nevoie de victorie ca „de aer" în meciul de ieri cu Viitorul Constanţa, echipă cu care se va bate pentru menţinerea în prima ligă. Cristi Dulca a reuşit să-i „resusciteze" pe fotbaliştii săi şi a făcut două schimbări importante faţă de jocul de pe „Naţional". Cleiton, brazilianul care a marcat contra Stelei, l-a servit impecabil pe Viorel Dinu în secunda 50 a partidei, iar fostul atacant al Chiajnei a marcat cu o lovitură de cap. „U" a început cum nu se putea mai bine şi a controlat meciul. Constănţenii, destul de omogeni, au pus pericol doar din două şuturi de la distanţă, ambele ale „puştiului-minune" Gabriel Iancu, dar nici unul n-a nimerit poarta. A făcut-o, în schimb, Paulinho cu o centrare-covrig, respinsă greu de sub bară de Vâtcă. Universitatea şi-a ţinut adversarul departe de poartă, dar a fost periculoasă doar la o fază fixă. Viorel Dinu a ratat incredibil, ţintindu-l pe Vâtcă cu o lovitură de cap din trei metri! La ultima fază a primei reprize, Szilagyi Zsolt, „căpitanul" echipei s-a ciocnit violent de un adversar şi a rămas întins pe gazon, cu faţa plină de sânge. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei, fundaşul sângerând destul de puternic.

Cu Erico în locul „căpitanului", Universitatea a avut nevoie de 12 minute pentru a avea prima şansă a reprizei secunde, când Mendy a şutat puternic, pe colţul scurt, după o fază bine lucrată, dar Vâtcă a respins. „Studenţii" au stat mai mult „la pândă", încercând contra-atacurile pentru a închide meciul. Tactica i-a ieşit lui Dulca, iar Dos Santos l-a deschis perfect pe Cleiton, brazilianul a rămas singur cu Vâtcă, şi a înscris fără probleme. Constănţenii au reuşit să reducă din diferenţă la exact ultima fază a meciului, prin Nicolae Dică, jucător huiduit la fiecare atingere de balon după intrarea în teren.

Universitatea a reuşit a doua victorie în acest sezon şi aşteaptă acum o nouă confruntare cu o nou-promovată. Vineri, „U" va juca, în deplasare, cu CS Severin.

Vasile Gheorghe, căpitan în premieră

După ieşirea din teren a lui Szilagyi Zsolt, banderola de căpitan a fost preluată de către mijlocaşul Vasile Gheorghe, aflat în premieră într-o astfel de postură. Gheorghe a revenit la „U" în această vară, după ce în sezonul trecut a jucat pentru CS Mioveni.

"U" Cluj - Viitorul Constanţa 2-1 (1-0)


Au marcat: Dinu (1), Cleiton (77) / Dică (90+3)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 3000

„U" Cluj: Balauru - Krumov, Szilagyi (46, Erico), Christou, Mendy - Paulinho (75, Tobă), Gheorghe, Muzac (62, Pătraşcu), Dos Santos - Cleiton, Dinu
l Antrenor: Cristian Dulca

Viitorul: Vâtcă - Mladen, Larie, Bejan, Turcu (67, Lazăr) - Onicaş - Cârstocea (46, Albu), Iancu, Benzar, Cristea (76, Dică) - Chiţu
Antrenor: Cătălin Anghel

Cartonaşe galbene: Paulinho (38), Gheorghe (40), Muzac (59), Mendy (70), Tobă (86) / Mladen (31), G. Iancu (72)

Au arbitrat: Cătălin Popa - Ciprian Damşa şi Gabriel Stroe

 

Comenteaza