Victorie facilă pentru Universitatea împotriva Luceafărului Oradea

Victorie facilă pentru Universitatea împotriva Luceafărului Oradea
| Foto: foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Clujenii au trecut fără mari probleme de echipa bihoreană, scor 2-0, într-un meci decis încă din prima repriză. 

“U” Cluj a început tare partida de pe Cluj Arena, iar Gavra a trecut puțin pe lângă gol în minutul șase. Două minute mai târziu, Hordouan a îndeplinit o simplă formalitate și a deschis scorul, după o ieșire greșită a portarului Moga. Clujenii au controlat jocul, dar fără să amenințe poarta oaspeților. Totuși, la jumătatea reprizei, Tînc a fost aproape de autogol încercând să oprească o centrare bună a lui Sepsi.

Singura șansă a oaspeților a venit la intrarea în ultimele cinci minute de joc, dar Bozoancă a intervenit spectaculos la șutul lui Pop. Când ambele echipe se pregăteau de pauză, Gavra și-a făcut din nou datoria și a majorat diferența cu o lovitură puternică de cap. Astfel, după prima parte, Universitatea conducea cu 2-0.

Actul secund a început tot cu echipa gazda la cârma jocului. “Studenții” au controlat foarte bine jocul și au ținut adversarul departe de poarta lui Dur-Bozoancă. Oaspeții au avut o singură ocazie, dar experimentata defensivă a lui Falub a rezolvat fără probleme. Totuși, clujenii nu au mai reușit să fie periculoși în ofensivă, în ciuda intrărilor lui Ene și Goga. Astfel, “U” Cluj – Luceafărul s-a încheiat 2-0 și echipa lui Falub ajunge la a treia victorie din acest sezon.

Echipe de start:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Căpușă, Cordoș, Abrudan, Sepsi – Kofi, Giurgiu, Florescu (Dumitrescu ‘86) – Greu (Goga ’73), Gavra, Hordouan (Ene ‘65)

Luceafărul Oradea: Moga – Gunie, Tînc, Ban, Dulca, Codoban (Lasconi ‘46), Ludușan, Oros, Pop (Mitrică ‘81), Preșmerean, Lukacs (Preoteasa ‘59)

Următorul meci pentru Universitatea va fi împotriva formației Aerostar Bacău. Partida se va disputa pe Cluj Arena.

Comenteaza