Victorie mare pentru baschetbaliștii clujeni

Victorie mare pentru baschetbaliștii clujeni
U-BT s-a impus cu 86-72 în fața campioanei en-titre CSM Oradea, la Sala Sporturilor Horia Demian, în etapa cu numărul 10 din Liga Națională de baschet masculin.

Primul sfert al întâlnirii i-a găsit la conducere pe oaspeți, 17-19. În sfertul secund, însă, baschetbaliștii clujeni au echilibrat jocul, tabela indicând 36-36. Oradea a luat un avans de cinci puncte în cea de-a treia repriză, 56-61. Cu toate astea, Universitatea nu a cedat și a reușit să câștige ultimul sfert cu 30-11, scorul final fiind de 86-72 pentru formația lui Silvășan.

Kyndall Dykes și Filip Adamovic au fost cei mai buni marcatori ai "studenților" (cu câte 18 puncte fiecare), urmați de Aleksandar Rasic (14), Rolland Torok (12), Ousmane Barro (12), Tudor Gheorghe (9) și George Toth (3). Punctele orădenilor au fost înscrise de Zeno (23), Mandache (12), Mirkovic (9), Barnette (8), Denison (8), Pașca (4), Nicolescu (4), Țîbîrnă (2) și Pasalic (2).

După victoria din derby-ul cu campioana en-titre, "alb-negrii" au ajuns la șase succese consecutive în campionat și se mențin pe primul loc, cu 17 puncte. Orădenii rămân pe 4, cu 15 puncte. Cele două formații s-au întâlnit și pe 15 septembrie 2016, la Oradea, în Supercupă. U-BT s-a impus atunci cu 70-67. A lipsit pivotul Vlad Moldoveanu, jucătorul de 28 ani fiind accidentat.

"A fost un meci frumos, cu o intensitate foarte mare, în care, așa cum ne-am propus, am reușit să ieșim învingători. Mă bucur că băieții au înțeles ce înseamnă un meci cu Oradea. E un duel care trebuie câștigat indiferent de condițiile în care joci. Așa cum ați văzut, Vlad Moldoveanu nu a jucat astăzi, a fost accidentat. Îi felicit încă o dată pe băieți, pentru ei mă bucur, că au reușit să ne mențină pe primul loc în clasament.

Sala a fost superbă, le mulțumesc fanilor că au venit în număr atât de mare, chiar dacă vizavi a fost finala Trofeului Carpați. Asta înseamnă că lumea ține la noi, că ne apreciază și ne susține. Este o victorie importantă, mai ales că o obținem fără unul dintre cei mai valoroși jucători ai noștri", a declarat antrenorul Universității, Mihai Silvășan, pe site-ul clubului.

Vineri, 2 decembrie, de la ora 17:15, "studenții" vor evolua în deplasare cu CS Dinamo București. Partida va fi transmisă pe Digisport. Oradea va juca tot pe teren străin, cu Phoenix Galați.

Comenteaza