Victorie muncită pentru U-BT, în primul meci al seriei cu Steaua: “Băieții au dat dovadă de caracter și cred că așa trebuie să arate jocul nostru”

Victorie muncită pentru U-BT, în primul meci al seriei cu Steaua: “Băieții au dat dovadă de caracter și cred că așa trebuie să arate jocul nostru”
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană s-a impus cu 72-64, dar au fost momente în care bucureștenii au dominat partida și s-au distanțat chiar și la 16 puncte pe tabelă.

Startul play-off-ului din Liga Națională a fost mai dificil decât se așteptau mulți pentru U-BT. “Studenții” întâlnesc Steaua în prima rundă, iar roș-alabștrii au pus problem serioase în Sala Polivalentă. Cu o eficiență mare a aruncărilor de la mare distanță, steliștii au reușit să aibă chiar și 16 puncte avans. În cele din urmă, experiența clujenilor și valoarea jucătorilor de la U-BT s-a dovedit a fi decisive, iar “studenții” au câștigat primul meci al seriei.

Antrenorul Mihai Silvășan susține că se aștepta la un început mai greu, din partea elevilor săi. “Mă așteptam să fie un meci greu pentru noi, din punct de vedere mental, având în vedere că vedeam după eșecul din Cupă. Toată lumea avea așteptări de la noi, Steaua nu a avut nimic de pierdut, ca urmare a aruncat foarte bine de la distanță. Nu mă așteptam să avem nicio reacție la începutul sfertului al treilea, însă din nou băieții au arătat caracter și cred că așa trebuie să arate jocul nostru”, a declarat tehnicianul.

Autor al unui double-double (15 puncte-15 recuperări), în partida cu Steaua, Jason Washburn a vorbit, la rândul său despre joc. “Este o victorie care spune multe, când joci cu echipe complicate, precum e Steaua, care încearcă să ajungă din nou în top. Ei au venit aici fără să aibă nimic de pierdut și noi a trebuit să demonstrăm că aceasta este sala noastră și să încercăm să impunem ritmul pentru restul seriei. Cred că dacă ne facem jocul, putem câștiga și în al doilea meci. Va fi greu, noi încercăm să câștigăm campionatul, iar ei ne stau în cale”, a spus pivotul american.

Următorul meci al seriei dintre U-BT și Steaua se va disputa vineri, de la ora 19:00, tot în Sala Polivalentă.

Comenteaza