Victorie pentru CFR în duelul ultimelor două campioane. Clujenii s-au impus după o repriză secundă de vis

Victorie pentru CFR în duelul ultimelor două campioane. Clujenii s-au impus după o repriză secundă de vis
Anul trecut "feroviarii" au fost eliminați din competiție de luxemburghezii de la Dudelange

Formația pregătită de Dan Petrescu s-a impus cu 3-1 în fața Viitorului Constanța, după ce au reușit o revenire în actul secund al meciului.

Clujenii au dominat startul jocului, iar Deac și Costache au amenințat poarta oaspeților. Surpriza a venit în Gruia, după un sfert de oră, când Houri l-a lansat bine pe Rivaldinho, care a înscrie elegant pe lângă Arlauskis. În minutele următoare, “feroviarii” au alergat după egalare, dar nu au amenințat serios poarta formației lui Gică Hagi. În ultimul sfert de oră al primei reprize, clujenii au devenit periculoși și au trecut pe lângă gol, prin Culio și Omrani.

Actul secund a început tot cu constănțenii în ofensivă, iar Manea i-a salvat pe campioni, după ce a scos mingea șutată de Rivaldinho, de pe linia porții goale. Ocazia lui Costache din minutul 56 a anunțat ceea ce urma să se întâmple pe arena din Gruia. Un minut mai târziu, căpitanul Camora a deschis scorul, cu un șut din afara careului. La nici 10 minute, Omrani a căzut ușor în careu, iar Culio a reușit să transforme penalty-ul și să îi aducă pe clujeni în avantaj. Cu un sfert de oră înainte de final, Vinicius a stabilit soarta partidei, după ce a reușit să înscrie, cu o lovitură de cap. Astfel, “feroviarii” s-au impus cu 3-1, în duelul ultimelor două campioane.

Echipe de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vincius, Boli, Camora – Djokovic (Mureșan ‘82), Bordeianu, Culio – Deac (Moutinho ‘84), Omrani, Costache (Păun ‘64)

Viitorul Constanța: Cojocaru – Mladen, Țîru, Ghiță, de Nooijer – Houri, Băluță, Vînă (Ganea ‘70) – Drăguș (Ciobanu ‘46), Hagi, Rivaldinho (Achim ‘64)

După victoria cu Viitorul, CFR Cluj a acumulat 44 de puncte și rămâne la cinci distanță e principala urmăritoare, FCSB. Pentru clujeni urmează un duel în deplasare, cu Astra Giurgiu.

Comenteaza