Victorie pentru U-BT în meciul decisiv pentru locul trei în Liga Națională

Victorie pentru U-BT în meciul decisiv pentru locul trei în Liga Națională
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii s-au impus în fața marii rivale, CSU Sibiu, scor 91-77.

Meciul decisiv pentru medalia de bronz a avut un start echilibrat. Cele două echipe s-au studiat reciproc și au încercat să își facă jocul. Totuși, la jumătatea sfertului, sibienii au reușit un parțial de 7-2 și au preluat conducerea. Chiar dacă U-BT a reușit egalarea, oaspeții și-au adjudecat primele 10 minute de joc, scor 28-21.

Clujenii au început mai bine sfertul secund, iar la jumătatea timpului de joc scorul era egal. Apoi, duelul s-a echilibrat din nou și cele două formații au mers cap la cap. Echipa lui Mihai Silvășan a forțat înainte de pauză și a reușit să se depsrindă la trei posesii, scorul înainte de intrarea a cabine fiind 55-46.

După revenirea de la cabine, dominația “studenților” a continuat și scorul a luat proporții. Cea mai mare diferență dintre cele două oponente a fost de 13 puncte. Spre finalul sfertului, sibienii s-au apropiat timid, iar cu 10 minute înainte de final tabela indica 70-62 pentru gazde.

În ultima parte, jocul a continuat în aceeași manieră și U-BT nu a cedat niciun punct din avantajul confrotabil pe acre îl avea. Totuși, la jumătatea sfertului, elevii lui Dan Fleșeriu s-au apropiat la o singură posesie. Clujenii și-au păstrat calmul și conduși de căpitanul Aleksandar Rasic nu au mai cedat până la final și au reușit să se impună cu 91-77. Astfel, “studenții” au câștigat medalia de bronz a Ligii Naționale.  

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Rasic (21 de puncte, 4 assisturi), Sakic (18 puncte, 6 recuperări) și Calnicenco (15 puncte, 3 recuperări). De la CSU Sibiu s-au remarcat Kinnard (20 de puncte, 4 recuperări), Laser (19 puncte, 9 recuperări) și Cooper (11 punte, 9 recuperări).

Comenteaza