Victorie pentru U-BT în primul meci al finalei Ligii Naționale

Victorie pentru U-BT în primul meci al finalei Ligii Naționale
| Foto: facebook.com/ubtcluj

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în jocul contra celor de la CSO Voluntari, scor 87-65.

Presiunea jocului și-a spus cuvântul încă din primele secunde, iar cele două echipe nu au fost scutite de greșeli. Diferența dintre cele două rivale nu a fost niciodată mai mare de două posesii, iar la capătul primelor 10 minute, oaspeții aveau un punct avans, scor 16-15.

Clujenii au întâmpinat probleme în ofensivă în startul sfertului secund, CSO Voluntari a profitat și a reușit un parțial de 8-2. Time-out-ul cerut de Mihai Silvășan nu i-a inspirat pe “studenți”, care au suferit în continuare la capitolul eficiență ofensivă. Deși campionii au reușit să reducă din ecart, la pauză tabela indica 34-30, în favoarea ilfovenilor.

Deși oaspeții au avut un ritm bun la revenirea de la cabine, clujenii au turat motoarele și au reușit să preia conducerea la jumătatea celui de-al treilea sfert. CSO Voluntari nu a reușit să țină pasul, iar U-BT s-a distanțat chiar și la o diferență formată din două cifre. Astfel, cu 10 minute înainte de final, “studenții” conduceau cu 65-54.

Clujenii nu au mai dat nicio șansă de revenire adversarilor și au început ultimul sfert cu un parțial de 11-0. Jocul bun al elevilor lui Mihai Silvășan a continuat și totul a culminat cu un succes confortabil, scor 87-65.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Brandon Brown (18 puncte, 4 pase decisive), urmat de Elijah Stewart (16 puncte, două pase decisive) și Andrija Stipanovic (15 puncte, 3 recuperări).

Cel de-al doilea meci al seriei se va disputa tot în BT Arena și este programat sâmbătă, de la 18:30.

Comenteaza