Victorie pentru "U"! Judecătorul sindic a respins cererea de faliment şi a prelungit planul de reorganizare

Victorie pentru
Tribunalul Comercial Cluj a respins cererea de intrare în faliment a Universităţii Cluj, depusă de cinci foşti jucători ai clubului.

După ce a amânat verdictul în două rânduri, judecătorul sindic, Claudiu Gligan, a deliberat în privinţa solicitării depuse de cinci foşti jucători ai echipei, de a declanşa falimentul la „U" Cluj. Instanţa a respins, astfel, cererile semnate de Janos Szekely, Viorel Dinu, Apostol Muzac, Florin Hidişan şi Bogdan Apostu. Cei cinci solicitau plata primelor de obiectiv, restante din luna iunie a acestui an şi care, anunţau avocaţii, sunt cheltuieli curente. În schimb, Marieta Anastasescu, administratorul judiciar, a replicat în faţa instanţei că solicitările foştilor jucători nu sunt în temeiul legii. „Noi am solicitat instanţei să judece pe fondul problemei, pentru că noi considerăm că cererile lor nu sunt legale. Trei dintre ei au semnat contractele înaintea deschiderii procedurii, iar sumele trebuiau trecute în planul de reorganizare, ceea ce nu s-a întâmplat. Apoi, nu există o dată până la care noi suntem obligaţi să achităm acele creanţe. Am discutat cu avocaţii lor, dar ei au venit de pe poziţii de forţă. Ne-au spus că ori plătim, ori de falimentează. Aici e marea problemă, jucătorii nu înţeleg că dacă clubul intră în faliment ei nu-şi mai primesc banii niciodată, nici ei şi nici ceilalţi creditori. Nu e vorba că noi nu vrem să plătim, dar vrem să o facem legal. Verdictul dat de Tribunal este unul corect", a spus Anastasescu.

De asemenea, instanţa a admis şi cererea depusă de Anastasescu de prelungire a planului de reorganizare. Acesta se va întinde acum pe 48 de luni şi nu pe 36, cum prevedea precedentul act, aprobat la mijlocul lunii mai. Conform noului plan, principalele surse de venit ale clubului sunt legate de promovarea şi vânzarea jucătorilor crescuţi la Centrul de Copii şi Juniori, dar şi împrumuturi contractate de la persoane fizice sau juridice. În schimb, cuantumul total al datoriilor nu a fost modificat, astfel că societatea va avea de achitat 2,3 milioane de euro.

Alin GOLBAN, Alin ŞUTEA

 

Comenteaza