Foto Victorie pe roz, cu 112 puncte marcate de U-Banca Transilvania în derby-ul Ardealului

Victorie pe roz, cu 112 puncte marcate de U-Banca Transilvania în derby-ul Ardealului
Victorie! Și 112 puncte marcate de U-Banca Transilvania în derby-ul Ardealului
Victorie! Și 112 puncte marcate de U-Banca Transilvania în derby-ul Ardealului
Victorie! Și 112 puncte marcate de U-Banca Transilvania în derby-ul Ardealului

Baschetbaliștii campioanei U BT au purtat echipament roz în derby-ul Ardealului împotriva celor de la BC CSU Sibiu și au câștigat meciul cu scorul de 112-88 puncte. 

 

Derby-ul Ardealului la baschet și-a consumat sâmbătă seara un nou episod. Timp de 40 de minute, U-Banca Transilvania a mărșăluit în fața celor de la BC CSU Sibiu și s-a impus cu scorul de 112-88. Din nou, baschetbaliștii campioanei au purtat echipamente roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. 

U BT a condus cu 7-0 după un coș al lui Stefan Birčević. Jordan Taylor s-a trezit dintr-o dată singur în spatele semicercului și a punctat de la mare distanță pentru 14-5. La rândul său, Meindl a intrat pe teren plin de energie și a zguduit panoul cu un slam-dunk. Până la pauză, brazilianul a fost printre cei mai buni oameni ai Universității, totalizând 12 puncte. De partea cealaltă, letonul Blumbergs a încercat să o țină pe BC CSU Sibiu la suprafață, însă fără succes.

U-Banca Transilvania a dominat autoritar lupta la recuperare, acolo unde Emanuel Cățe a avut un cuvânt greu de spus. Totodată, pivotul și-a găsit loc printre adversari și a putut furniza puncte. Alb-negrii au condus inclusiv cu 32 de puncte pe tabela de marcaj și au depășit borna 100 după libera lui Andrija Stipanović. De asemenea, jocul colectiv a funcționat ca la carte, dovadă fiind cele 31 de pase decisive distribuite de către jucători.  Richard și compania se vor pregăti acum de întâlnirea de marți din 7Days EuroCup, cu Reyer Veneția. 

”Ne-am descurcat foarte bine și suntem mulțumiți de felul cum am arătat pe teren. Am vrut să intrăm cu atitudinea potrivită și am reușit acest lucru. Totul a mers foarte bine pe faza de atac, băieții s-au simțit bine. Am dominat la pase decisive și recuperări, iar de aici rezultă dorința noastră de a câștiga. Le-am spus băieților că meciul a reprezentat o oportunitate de a fi mai buni.

Nu suntem în punctul maxim al jocului nostru, este normal să fie așa. Fiecare antrenament trebuie tratat ca o șansă de a progresa. Acum ne vom odihni, deoarece ne așteaptă un joc extrem de important în EuroCup”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania, potrivit www.u-bt.ro.

”Suntem foarte bucuroși că am obținut victoria, ne așteptam să fie un meci greu, pentru că este Derby-ul Ardealului. Știam că vor fi foarte motivați. Ne-am dorit să dăm un răspuns pe măsură și cred că ne-am făcut treaba cu vârf și îndesat, de la primul și până la ultimul jucător. Mă simt foarte bine, am revenit după o perioadă în care am jucat mai mult în deplasare. Ne bucurăm că suntem acasă alături de fanii noștri, care au fost extraordinari. Cred că vom face mult mai bune meciuri bune atât acasă, cât și în deplasare”, a transmis Emanuel Cățe (Emi), desemnat cel mai bun jucător din derby-ul de sâmbătă. 

Comenteaza