Victorie uriașă pentru “tricolorii mici”. România, tot mai aproape de EURO

Victorie uriașă pentru “tricolorii mici”. România, tot mai aproape de EURO
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa națională U21 a învins selecționata similară a Bosniei, scor 2-0, și e tot mai aproape de primul turneu final după 20 de ani.

Partida de la Ovidiu a început echilibrat, fără vreo ocazie din partea celor două formații. Totuși, după un sfert de oră de joc, Ianis Hagi a centrat excelent și Adrian Petre a înscris cu o execuție la colțul lung. Bosnia a replicat la jumătatea reprizei, după o neînțelegere în apărarea României, dar, la pauză, scorul era 1-0.

“Tricolorii” mici au început în forță actul secund și Cicâldău l-a încercat pe portarul advers, Trkulja, cu un șut de la distanță. Același goalkeeper a resins providential în fața lui Man, 15 minute mai târziu. Ianis Hagi a dat lovitura în minutul 70, printr-un gol marcat direct din corner. Bosnia nu a mai contat până la final, ba chiar același Hagi își putea trece în cont dubla. Astfel, România s-a impus cu 2-0 și e mai aproape ca nicciodată de un turneu final.

Echipe de start:

România: Radu - Boboc, Rus, Paşcanu, Ştefan - Oaidă, Cicâldău - Man, Hagi, Coman - A. Petre. Au mai intrat: Mățan, Ciobanu și Dulca

Bosnia: Trkulja - Memija, Mihojevic, Radeljic, Kadusic - Cavar, Loncar - Kuzmanovic, Gojak, Menalo – Demirovic

Pentru naționala U21 urmează meciul de pe teren propriu, împotriva Țării Galilor, pe 12 octombrie.

Comenteaza