VIDEO Partidă de coșmar pentru Miriuță. CFR a fost zdrobită acasă de Dinamo

VIDEO Partidă de coșmar pentru Miriuță. CFR a fost zdrobită acasă de Dinamo
CFR Cluj a fost învinsă drastic de Dinamo, scor 0-3, sâmbătă, pe teren propriu, în penultima etapă din play-off.

Înainte de startul meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist de la Dinamo, Patrick Ekeng, care a murit pe teren acum un an, în urma unui infarct. Atmosfera de pe arena din Gruia a fost incendiară, la meci fiind prezenți aproximativ 11.000 suporteri. Dintre aceștia, 5000 au fost dinamoviști care au făcut front comun alături de galeria lui "U" Cluj.

Primul șut pe poartă i-a aparținut CFR-ului, prin Nouvier (18), dar balonul a fost reținut de Penedo. Către finalul primei părți, "feroviarii" au cerut o lovitură de la "11" metri. Păun (44) a căzut în careu după un contact cu Dielna, dar Marius Avram a lasăt jocul să continue.

După pauză, Steliano Filip (49) deschide scorul pentru oaspeți după o gafă uriașă a lui Traian Marc. Camora (71) l-a încercat apoi pe goalkeeperul lui Dinamo cu un șut de la 16 metri, dar mingea a fost respinsă. CFR Cluj a cerut din nou penalty. Lopes (73) a căzut în careu după un duel cu Filip, dar nu a primit nimic. Ba mai mult, fundașul portughez a fost avertizat pentru proteste.

Pe final, Dinamo a mai punctat de două ori. Hanca (87) a pătruns în careu, după o pasă a lui Mahlangu, a trecut de Larie și a trimis mingea în plasă. În prelungiri, ”alb-roșii” (95) au beneficiat de o lovitură de pedeapsă după un fault în careu comis de Mureșan asupra lui Bawab. Bumba (97) a transformat penalty-ul fără probleme și meciul s-a încheiat la scorul de 0-3. În același minut, Tiago Lopes a primit al doilea galben după ce i-a reproșat centralului Marius Avram maniera de arbitraj.

După eșecul cu Dinamo, CFR Cluj se află pe locul 4 din play-off, cu 33 puncte. Ardelenii nu mai au nicio șansă la podium. Echipa lui Contra urcă provizioriu pe primul loc, cu 39 puncte, având șanse la titlu. A fost al doilea eșec consecutiv bifat de CFR, după 0-3 cu CS Universitatea Craiova, tot pe teren propriu.

CFR Cluj își va disputa ultimul meci din acest campionat, sâmbătă, 13 mai, în deplasare cu FC Viitorul.

CFR 1907 Cluj - Dinamo București 0-3 (0-0)

Au marcat: Filip (49), Hanca (87), Bumba (97 - penalty)

Cartonașe galbene: Camora, Păun, Lopes/Palic, Penedo

Cartonaș roșu: Lopes

CFR Cluj: Marc - Camora, Mureșan, Larie, Lopes - Deac, Rus (Nascimento 90) - Nouvier, Omrani, Păun (Sîrbu 74) - Bud (Antal 80)

Antrenor: Vasile Miriuță

Dinamo: Penedo - Filip, Dielna, Nedelcearu, Romera - Busuladzic, Mahlangu - Nistor, Hanca (Bumba 87), Palic (Bawab 95) - Nemec (Rivaldinho 89)

Antrenor: Cosmin Contra

Arbitri: Marius Avram (central), Adrian Ghinguleac și Daniel Mitruți (tușieri)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Asistență: 11.000

Comenteaza