Viitorul – CFR Cluj. Cele mai importante cifre ale duelului ultimelor două campioane

Viitorul – CFR Cluj. Cele mai importante cifre ale duelului ultimelor două campioane
| Foto: facebook.com/cfr1907

Liderul se deplasează la Ovidiu pentru întâlnirea cu formația lui Gică Hagi, ocupanta locului al patrulea în Liga 1.

După un semi-eșec pe propriul teren împotriva lui Gaz Metan Mediaș, “feroviarii” au parte de un nou meci important, împotriva Viitorului Constanța. Echipa de la malul mării are o singură înfrângere în ultimele șapte partide, în timp ce clujenii sunt neînvinși de 12 jocuri, chiar de la partide tur împotriva constănțenilor.

De la promovarea dobrogenilor în prima ligă, palmaresul dintre cele două echipe este unul echilibrat. În 17 jocuri, Viitorul și CFR au câte șapte succese, iar trei meciuri s-a încheiat la egalitate. Pe terenul echipei lui Gică Hagi, gazdele au înregistrat 3 victorii, la fel ca și clujenii, iar două partide au fost remize.

Prima partidă dintre cele două formații a avut loc în 2012 și s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a nou-promovatei, într-o perioadă în care “feroviarii” jucau în grupele Ligii Campionilor.

Cele două formații sunt ultimele campioane din Liga 1, iar câștigarea titlulurilor este strâns legată de întâlnirile directe. În 2017, Viitorul învingea cu 1-0 CFR Cluj, în ultima etapă și se încorona pentru prima dată campionă a României. Un an mai târziu, clujenii câștigau cu același scor, tot în ultima rundă și cucereau al patrulea titlu din istorie.

Ultima partidă dintre echipa lui Toni Conceicao și cea a lui Gică Hagi a avut loc în septembrie, iar constănțenii au învins prin golul superb marcat de Voduț și reușita lui Ianis Hagi. Pentru CFR a marcat Țucudean. Campioana este clar echipa mai experimentată, având o medie de vârstă de 28 de ani, în timp ce Viitorul are o medie de vârstă de 22 de ani.

Partida dintre CFR Cluj și Viitorul se va disputa astăzi, de la ora 20:00.

Comenteaza