Viitorul Cluj, avansată de FRF în Liga a 3-a "la excepțional". Decizia, contestată de foștii adversari

Viitorul Cluj, avansată de FRF în Liga a 3-a "la excepțional". Decizia, contestată de foștii adversari
| Foto: facebook.com/ViitorulCluj

Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, luni, să o invite pe ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj în Liga 3, unde va evolua în sezonul 2020/2021.

"În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, hotărăște: Ia act de retragerea din cadrul competiției Liga a 3-a a clubului CSA Axiopolis Cernavodă și aprobă completarea locului vacant astfel apărut de către ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Decizia nu a picat bine celor de la Victoria Cluj (CS Supporter 2.0), cu care Viitorul s-a luptat în sezonul trecut în "finala" campionatului Ligii a 4-a din Cluj, meci care s-a terminat 3-3 și la care nu s-au disputat prelungiri sau penalty-uri deoarece conducerea de atunci a AJF Cluj a considerat că Viitorul ar fi echipa mai bună conform rezultatelor înregistrate la mini-turneul care a precedat "finala" și în care Viitorul înregistrase o înfrângere la limită, 0-1, și o victorie cu 3-1.

Meciul s-a lăsat cu scandal, iar Victoria a contestat rezultatul. Până la urmă, Comitetul Executiv al AJF Cluj nu a aprobat clasamentul final al Ligii a 4-a Cluj și nu a validat-o pe ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj drept campioană întrucât "acest campionat s-a desfășurat fără aprobarea în prealabil a Comitetului Executiv".

Cu toate acestea, Viitorul Cluj a disputat turul 1 al barajului de promovare în Liga 3, pierdut în fața celor de la AFC Dinamo Bacău cu scorul de 5-6.

Victoria contestă decizia FRF

Liviu Alexa, patronul clubului Victoria Cluj, a comentat ironic decizia Federației de a invita Viitorul Cluj în Liga 3:

"Este o decizie corecta si morala aceea de a-i acorda echipei domnului Zavaleanu (Răzvan Zăvăleanu, patronul Victoria Cluj și cel care a trecut CFR Cluj prin insolvență din postura de administrator judiciar, poziție pe care o ocupă acum și la Dinamo București, club aflat, de asemenea, în insolvență - n.red.) un loc nemeritat, fraudulos, in Liga 3. Ce vreti, oameni buni, sa stea bietul om inca un an in Liga 4, pe stae si in noroaie, ca saracii de noi? Da-ne dracului pe noi, toti cei din fotbalul clujean care am bagat bani in ultimii ani sperand la o competitie corecta, da-i dracului pe toti jucatorii clujeni din Liga 4 care si-au rupt oasele si au transpirat, asa se face!, cum face domnul Zavaleanu: ai pile, furi tortul, si te "razi" de prostii ca noi, vorbind cui te asculta despre cat esti tu de corect si moral. 

Ma si miram de ce nu s-a inscris domnul Zavaleanu in Liga 4 la Cluj anul asta, noi nu suntem obisnuiti cu mizerii subterane si nici nu avem relaii la FRF! Urez mult succes Viitorului Cluj in Liga 3 si multa sanatate domnului Zavaleanu, un om moral si de bun simt, care mereu actioneaza virtuos si pozitiv! 

Profit de ocazie sa adresez PCH si miscarii senzationale DDB o intrebare: sunteti bine, sunteti confortabili? Voi, care sunteti infratiti cu U Cluj, va "simteti" bine condusi de omul care s-a ocupat de insolventa CFR Cluj si care l-a adus la conducerea Dinamo pe DUSMANUL etern al U Cluj, domnul Iuliu Muresan, altfel un tip misto?! PCH si DDB, tineti minte de la mine: nu va canta cocosul de 3 ori in Liga 1 si veti vedea ca am avut dreptate: v-ati bagat mortul in casa!", a declarat Liviu Alexa, patronul Victoria Cluj.

Trei echipe clujene în Liga a 3-a

Tot luni, Comitetul Executiv al FRF a aprobat și componența seriilor Ligii a 3-a. În seria a 9-a vor evolua trei echipe din județul Cluj: Sticla Turda, Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj. Alte două echipe, Someşul Dej și CFR Cluj 2 au fost repartizate în seria a 10-a.  

SERIA A 9-A

CS Metalurgistul Cugir
CSM Avântul Reghin
CS Gloria 2018 Bistriţa Năsăud
ACS Sticla Arieşul Turda
CS Unirea Ungheni 2018
CS Hunedoara
AFC Unirea 1924
CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca
CS Ocna Mureş
ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj

SERIA A 10-A

CS Minaur Baia Mare
SCM Zalău
ACS CAO 1910
CS Lotus Băile Felix
CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei
ACS FC Someşul Dej
CSM Satu Mare
CS Progresul Şomcuţa Mare
CS Luceafărul Oradea
FC CFR 1907 Cluj SA 2

Comenteaza