Vin milioanele de euro la CFR Cluj. Echipa scapă de faliment

Vin milioanele de euro la CFR Cluj. Echipa scapă de faliment
| Foto: CFR Cluj Facebook

CFR Cluj a făcut o serie de mutări vara aceasta, care au surprins şi au schimbat din temelii structura echipei. Însă mutările de milioane de euro ale finanţatorului din Gruia vor ajuta fosta campioană să evite falimentul.

În vara aceasta de la CFR au plecat pe lângă antrenorul Dan Petrescu, mulți jucători de bază şi oameni din staff, iar lista pare să nu se oprească aici.

În conturile lui CFR în această vară, potrivit calculelor playsport.ro, ar fi intrat în jur de 5 milioane de euro de pe urma transferurilor, iar suma s-ar putea dubla.  

Ce jucători a vândut CFR Cluj în vara lui 2023

- Nana Boateng (29 de ani), transferat la Joenbuk (Coreea de Sud), echipa antrenată de Dan Petrescu. Suma: două milioane de euro.
- Andrei Burcă (30 de ani, transferat la Al Akhdoud (Arabia Saudită). Suma: Un milion de euro
- Simone Scuffet (27 de ani), transferat la Cagliari (Italia), club din Serie A. Suma: un milion de euro.
- Yuri Matias (28 de ani), transferat la Neftci Baku (Azerbaidjan), echipa antrenată de Adrian Mutu. Suma: 400.000 de euro
- Christopher Braun (32 de ani), transferat la Rapid. Suma 250.000 de euro.

CFR poate încasa peste 10 milioane de euro în această vară din transferuri

Pe lângă fotbaliștii transferaţi  deja CFR are în plan și alte câștiguri financiare. Jucătorii la care ar urma să mai renunțe CFR Cluj și sumele la care speră ardelenii:
- Cristi Manea – 1,5 milioane de euro
- Yeboah – două milioane de euro (MLS)
- Krasniqi – 4 milioane de euro (Jeonbuk)

Amintim că deşi ardelenii s-au încoronat pe prima treaptă a podiumului Ligii 1 în ultimii ani, situația financiară nu a fost una grozavă. CFR înregistra deficit de câteva zeci de milioane de euro, la finalul anului 2022, conform raportului financiar.

Comenteaza