Vine startul de sezon peste "U" BT: "Probleme în apărare şi la relaţiile de joc"

Vine startul de sezon peste
Antrenorul echipei de baschet "U" BT Cluj Napoca, Dorin Pintea, a tras primele concluzii după stagiiile de pregătire din intersezon.

Tehnicianul "studenţilor" consideră că încă nu s-au închegat relaţiile de joc, iar la capitolul apărare, echipa mai are de exersat.

"Avem foarte mult de lucru încă. Îmi pare foarte rău că nu l-am putut folosi în niciun meci pe Silvăşan, care este piesa de bază a noastră. Per total, mai avem foarte mult de lucru în apărare şi la relaţiile de joc. Avem jucători care au confirmat în aceste meciuri de pregătire şi avem jucători de la care aşteptăm mult mai mult", a spus Pintea.

Căpitanul echipei clujene, Mihai Silvăşan, şi-a reluat antrenamentele de numai o zi. El a lipsit patru săptămâni, după o microruptură fibrilară la muşchiul aductor. 

"Va fi un sezon foarte greu, în care poţi câştiga sau pierde oriunde şi echipele care vor fi mai puternice din punct de vedere mental, vor reuşi să ajungă în fazele superioare. Echipa se va putea clasa oriunde între locurile 1 şi 12, 13. Aproape toate echipele au şase străini în componenţă. Trebuie să fii atent şi să te antrenezi foarte bine, pentru că meciurile şi campionatele se câştigă prin ceea ce faci la antrenamente, prin faptul că depui efort nu numai fizic, ci şi mental la antrenamente. Sper să obţinem un loc cât mai bun la sfârşitul sezonului, însă nu trebuie să pornim cu nicio percepţie că noi suntem ”U” şi avem un loc asigurat în primele patru", e de părere căpitanul Mihai Silvăşan.

Debut în Cupă, cu Timişoara

Dorin Pintea a prefaţat debutul echipei clujene în noul sezon competiţional din Cupa României contra celor de la BC Timişoara. 

"Va fi un meci foarte, foarte greu. Îl preconizez un meci foarte greu deoarece Timişoara în acest an, în această vară a reuşit să îşi formeze o echipă redutabilă cu jucători foarte buni. Ştiu sigur că antrenorul Dragan Petricevic a reuşit să-i mobilizeze şi să-i capaciteze pentru acest meci şi pentru începutul campionatului. Sută la sută va fi un meci spectaculos şi foarte foarte greu.", a spus Pintea. 

Mihai Silvăşan e de părere că şansele de a merge mai departe în Cupa României sunt egale între cele două echipe.

"Anul acesta nu ştiu dacă avem vreo scuză dacă nu ne vom califica în turul următor. Timişoara e o echipă foarte puternică şi ea. Eu sper să ne montăm foarte bine, să înţelegem că e o competiţie importantă pentru noi şi că trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi ca să mergem mai departe", a spus Silvăşan. 

Partida "U" BT Cluj - Napoca - BC Timişoara din cadrul optimilor Cupei României se va disputa sâmbătă, în sala sporturilor "Horia Demian", cu începere de la ora 20.00. 

Doar două victorii în meciurile de pregătire

În meciurile de pregătire, baschetbaliştii clujeni au înregistrat doar două victorii. Ce-i drept, una dintre acestea e de pus în ramă. 85-83 cu PAOK Salonic, una dintre cele mai bune formaţii din Grecia.

Meciuri din Austria

Redwell-Gunners Oberwart - "U" BT Cluj - Napoca 83 – 73
BC Kormend - "U" BT Cluj - Napoca 93 - 74

Cupa Mureşul
“U” BT Cluj - Napoca  - BC Mureş II 111-58
BC Mureş - “U” BT Cluj - Napoca  77-76
Energia Târgu Jiu - “U” BT Cluj - Napoca  80-69

Cupa Patras
“U” BT Cluj - Napoca - PAOK Salonic 85-83
“U” BT Cluj - Napoca - Koroivos 77-80
“U” BT Cluj - Napoca  - Apollon Patras 74-87

Comenteaza