Violenţe la meciul Dinamo - Vorskla Poltava

Violenţe la meciul Dinamo - Vorskla Poltava
Mai mulţi suporteri dinamovişti au săvârşit fapte de natură penală - au ascaladat garduri, au aruncat cu obiecte spre teren şi spre oficiali - la meciul disputat de Dinamo cu formaţia ucraineană Vorskla Poltava, ei urmând să fie identificaţi şi sancţionaţi.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Nicolae, a declarat, vineri, că faptele unora dintre suporterii dinamovişti din timpul meciului de joi seară sunt de natură penală.

Suporterii au aruncat cu obiecte spre teren, spre oficialii din tribune, au escaladat gardurile şi au folosit materiale pirotehnice.

Aceste fapte, pe lângă sancţiunea penală, vor atrage şi măsura complementară a interdicţiei pe arenele sportive din România, a spus Alexandru Nicolae.

Acesta a precizat că ofiţerul de jandarmi care a comandat acţiunea de supraveghere pe stadionul Dinamo a reuşit să-i calmeze pe suporterii violenţi, astfel încât situaţia să nu degenereze.

Referitor la persoanele recalcitrante, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a spus că printre acestea ar putea fi şi unele care au mai avut sancţiuni şi interdicţii de a intra pe stadioane, situaţii de recidivă urmând să fie luate în considerare.

Suporterii care au fost violenţi vor fi identificaţi în urma analizării imaginilor înregistrate, a adăugat Alexandru Nicolae.

Echipa Dinamo Bucureşti a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, după ce a pierdut, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-3 (1-1), meciul disputat cu formaţia ucraineană Vorskla Poltava în manşa secundă a play-off-ului competiţiei. Dinamo a fost învinsă şi în tur, cu scorul de 2-1.

 

Comenteaza