Viorel Moldovan: Vreau promovarea din primul an cu FC Rapid

Viorel Moldovan: Vreau promovarea din primul an cu FC Rapid
Noul antrenor al echipei FC Rapid, Viorel Moldovan a declarat, joi, la baza ProRapid, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că îşi doreşte promovarea în Liga I din primul an, deşi este conştient că va fi greu de obţinut în lipsa unei susţineri financiare corespunzătoare.

"O să am presiune ca antrenor la Rapid. Exigenţa este enormă. Vin într-un moment destul de delicat când nu curge încă lapte şi miere. Sper să creez o emulaţie de a readuce echipa în prima ligă. Nu avem timp de pierdut, vreau promovarea din primul an. Rapidul este o echipă cu o istorie mare care obligă. Rapidul este un brand. De două zile vorbesc cu domnul Zamfir (n.r. - Adrian Zamfir, unul dintre acţionarii FC Rapid) şi nu am tergiversat lucrurile. Nu ascund că am vrut să vin antrenor la Rapid. E momentul să dau şi eu ceva Rapidului, pentru că el mi-a oferit multe", a spus Moldovan.

Viorel Moldovan speră ca Sandu Tăbârcă să facă parte în continuare din staful tehnic, precizând că i-a propus acelaşi lucru şi lui Daniel Pancu, dar acesta doreşte să se concentreze asupra carierei de jucător. "Îmi doresc foarte mult ca Sandu Tăbârcă să rămână lângă mine. Este un om capabil, iar mingea este la el în teren. Nu ştiu dacă Marian Rada va accepta să-mi fie colaborator. Pe Pancu mă bazez foarte mult, este vocea mea din teren. I-am propus să-mi fie colaborator, dar a refuzat, a zis că vrea să se concentreze pe teren", a precizat Moldovan.

Noul tehnician al Rapidului consideră că mai are nevoie de 2-3 jucători: "Lotul mai trebuie îmbunătăţit, mai este mult de muncă din punct de vedere tactic şi sunt convins că împreună cu 2-3 plombe, cu jucători de caracter, vor creşte şi cei tineri".

Moldovan a declarat că are entuziasm, dar ştie că va fi greu fără susţinere financiară. "Vrem, nu vrem, tot la problemele financiare ajungem. Nu va fi uşor, dar am o ambiţie foarte mare de a reuşi. Asta este viaţa, sunt momente şi momente în viaţa unei echipe. Fără bani e foarte greu să faci faţă. Avem nevoie de susţinere financiară pentru a ajunge unde este Steaua acum. Sunt entuziast, dar în acelaşi timp va fi greu. Nu mă îmbăt cu apă rece, acum este momentul meu să antrenez Rapidul. Nu văd cum un club ca Rapid să falimenteze, deşi totul este posibil", a spus Moldovan.

Preşedintele executiv al FC Rapid, Grigore Sichitiu, a afirmat că fostele glorii trebuie să ajute clubul în aceste momente. "Cu Viorel Moldovan am o relaţie care durează de la 14 ani. Mă bucur că s-a întors unde a trăit momente deosebite în fotbalul românesc. E momentul ca fostele glorii să ajute clubul. De mâine va fi antrenor principal al echipei. Mai sunt câteva detalii de pus la punct cu avocaţii. Împreună cu Viorel Moldova şi Pancu sperăm să vină şi oameni de afaceri care sunt rapidişti. Să sperăm că începe o nouă perioadă pentru ca Rapid să revină cât mai repede în prima ligă. Acum li s-a întors un idol suporterilor", a precizat Sichitiu.

Oficialul rapidist crede că la formaţia giuleşteană nu ai cum să te plictiseşti, deoarece se întâmplă mereu ceva nou: "Probleme avem gârlă şi trebuie să trecem peste ele. Ăsta este Rapidul, poate i-a fost scris să treacă prin aşa ceva. Viorel Moldovan trebuie să ştie de la început că probleme are din plin. S-a înhămat la o muncă grea. La Rapid nu ai cum să te plictiseşti. În fiecare zi se întâmplă ceva nou. Lucrurile nu sunt roz, dar mai jos de atât nu se poate. Sunt convins că ne vom redresa. Dacă eu lucrez de trei luni gratis, de ce să nu antrenze şi el trei ani".

Grigore Schitiu a declarat că ar dori ca Viorel Moldovan (41 de ani) să fie şi jucător la Rapid. "Suntem în discuţii nu doar cu antrenorul Viorel Moldovan. Dacă nu rezolvăm problemele din faţa porţii o să găsim soluţii să ne ajute. M-am gândit la experienţa lui", a spus Sichitiu, iar Moldova a replicat: "Am opt kilograme în plus".

Atacantul Daniel Pancu a afirmat că se bucură de numirea lui Viorel Moldovan, un cunoscător al spiritului Rapidului, căruia îi doreşte succes pe banca tehnică a giuleştenilor . "Mă bucur extrem de mult pentru venirea lui Viorel Moldovan. Sper să creeze acea emulaţie de care avem nevoie. Viorel Moldovan este familiarizat cu spiritul Rapidului şi sper să aibă acelaşi succes cu cel din perioada când era jucător", a precizat Pancu.

Viorel Moldovan a pregătit trei echipe până acum: FC Vaslui (2008-2009), FC Braşov (2009-2010) şi Sportul Studenţesc în 2010. El a jucat la Rapid în perioada 2006-2007.

Etichete
Comenteaza