Visând la "sferturile" Cupei României. FC Brașov - "U" Cluj e mâine, sub Tâmpa. CFR joacă joi

Visând la
FC Brașov și Universitatea Cluj se întâlnesc mâine în optimile de finală ale Cupei României "Timișoreana".

Povestea Cupei României va merge mâine mai departe pentru "Șepcile roșii", care vor da piept cu Brașovul lui Adrian Szabo. CFR 1907 Cluj va juca joi, pe Stadionul "Valentin Stănescu", cu Rapid. Ambele partide sunt programate de la aceeași oră, 20:30, și vor putea fi urmărite în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro. 

Abonată adesea la eliminări rușinoase încă din primele faze ale competiției, "U" Cluj își propune să scrie un nou capitol în cartea de istorie a clubului, la cinci decenii după câștigarea singurului său trofeu. Primul pas l-a făcut în "șaisprezecimile" competiției, atunci când s-a impus dificil, la penalty-uri, în fața celor de la FC Bihor, echipă din liga secundă, asta după ce la finele timpului regulamentar scorul a fost egal, 1-1. Boutadjine a deschis atunci scorul, după o pătrundere a lui Mengolo în banda stângă, iar Sorian a înscris la ultima fază a meciului. Clujenii nu au avut adversar la loviturile de pedeapsă, iar Panagopoulos și-a luat revanșa, parând tocmai șutul celui care îl învinsese mai devreme.

Antrenorul "studenților", George Ogăraru, a surprins după acel meci, declarând că unul dintre obiectivele sale este câștigarea cupei. "De când am venit la Universitatea am avut o atenţie specială pentru Cupa României şi o menţin. Anul viitor se împlinesc 50 de ani de la câștigarea sigurului trofeu al acestei echipei. Cupa României e ceva măreţ, la care visăm. Ar fi extraordinar să punem un nou trofeu în vitrină", a declarat el.  

De cealaltă parte, brașovenii speră și ei să ajungă cel puțin în finală. "Chiar dacă mulţi consideră o utopie, o nebunie, mi-aş dori foarte mult să câştigăm finala cupei, sau măcar să ajungem în finală. Avem o echipă frumoasă şi cu o mobilizare extraordinară, putem câştiga în faţa oricui. Va fi un meci greu cu Universitatea Cluj, dar am mare încredere în echipă şi în staff-ul tehnic şi sunt convins că ne vom califica", a declarat directorul general al FC Brașov, Constantin Zotta, pentru monitorulexpres.ro. 

Etapa trecută a fost cu ghinion pentru Universitatea și FC Brașov. "Studenții" au fost la un pas să se încurce cu Viitorul Constanța, chiar pe Cluj Arena, după ce la pauză puștii lui Hagi au condus cu 2-0. Ceppelini și Gravenberch au restabilit egalitatea în partea a doua, primul cu un super-gol. Ambii au șanse să se regăsească în primul "11" gândit de Ogăraru pentru meciul de sub Tâmpa. De cealaltă parte, "stegarii" și CSU Craiova au făcut la rândul lor show pe Stadionul "Tineretului", victoria revenindu-le oltenilor cu 3-2. 

 

Programul partidelor

Astăzi

CS Mioveni - Dinamo - Stadionul "Nicolae Dobrin" (Pitești), ora 18:00, Sport.ro
CSMS Iași - Steaua București - Stadionul "Emil Alexandrescu" (Iași), ora 20:30, PRO TV


Miercuri, 29 octombrie

ASA Târgu Mureș - Ceahlăul Piatra Neamț - Stadionul "Transil" (Tg. Mureș), ora 16:00, Digi Sport
CSU Craiova - Viitorul Constanța - Stadionul "Ion Oblemenco" (Craiova), ora 18:00, Sport.ro
FC Brașov - Universitatea Cluj - Stadionul "Tineretului" (Brașov), ora 20:30, Digi Sport

Joi, 30 octombrie

Oțelul Galați - Pandurii Târgu-Jiu - Stadionul "Oțelul" (Galați), ora 16:00, Digi Sport
Rapid CFR Suceava - Petrolul Ploiești - Stadionul "Municipal" (Botoșani), ora 18:30, Digi Sport
Rapid București - CFR 1907 Cluj - Stadionul "Valentin Stănescu" (București), ora 20:30, Sport.ro

 

Etichete
Comenteaza