Visul european al CFR-ului s-a încheiat. “Feroviarii” au fost eliminați după un final de infarct în Elveția

Visul european al CFR-ului s-a încheiat. “Feroviarii” au fost eliminați după un final de infarct în Elveția
| Foto: facebook.com/cfr1907

Campioana României a pierdut calificarea în primăvara europeană, după ce a fost învinsă de Young Boys Berna, scor 2-1, gazdele reușind să înscrie de două ori în prelungiri.

Clujenii au început bine jocul din capitala Elveției și au pus presiune pe defensiva gazdelor încă din startul partidei. Pe rând Păun (7) și Deac (9) au încercat să amenințe poarta lui von Ballmoos, însă apărarea celor de la Young Boys a blocat de fiecare dată.

După trecerea primului sfert de oră de joc, “feroviarii” au făcut un pas înapoi și au cedat inițiativa, preferând să încerce o lovitură pe contraatac. Elvețienii s-au instalat în jumătatea CFR-ului, însă blocul defensiv al campioanei Romțniei a rezistat.

Ultimele minute ale reprizei au adus trei ocazii importante pentru CFR Cluj, Rondon fiind în prim plan de fiecare dată. Mai întâi, atacantul a trecut puțin pe lângă un balon centrat de Pereira (34). Apoi, venezueleanul a scăpat pe contraatac, a șutat din marginea careului, însă goalkeeper-ul gazdelor a respins (41).

Același Rondon a avut o nouă oportunitate, a trimis mingea printre picioarele lui von Ballmoos, însă portarul a avut un reflex salvator (44). Astfel, scorul primei părți a fost 0-0.

Startul actului secund a fost unul echilibrat, cu un oarecare plus pentru gazde. După aproape o oră de joc, Nsame a reluat cu capul spre poarta clujenilor, însă Bălgrădean a reținut (57). Apoi, același Bălgrădean a salvat la șutul de la distanță a lui Gaudino (61).

“Feroviarii” au răspuns prin căpitanul Camora, care a trimis puternic spre poartă, însă von Ballmoos a respins, iar Pereira a fost blocat și el în aceeași fază (63). La intrarea în ultimul sfert de oră, elvețienii s-au retras în timp ce clujenii atacau cu toate forțele.

Minutul 84 a declanșat bucuria în tabăra campioanei României. La o fază prelungită de atac, Rondon a trimis în bară, balonul a ajuns cu noroc la Debejuh care a trimis din cădere în poarta lui Young Boys (84). Campioana Elveției a urcat în ofensivă, iar când meciul părea deja încheiat, centralul a dictat un penalty îndelung contestat și l-a eliminat pe Bălgărdean.

Sandomierski a ghicit colțul, însă Nsame a reușit să înscrie și și-a trimis echipa în primăvara europeană. În cel de-al șaselea minut de prelungiri, Gaudino a înscris și el și a stabilit scorul final, 2-1. În prelungiri, nervii au cedat, iar Nsame și Djokovic au fost și ei eliminați. 

Echipe de start:

Young Boys: Von Ballmoos – Hefti, Burgy, Lefort, Garcia – Ngamaleu, Aebischer, Rieder (Martins ‘58), Sulejmani (Gaudino ’58) – Mambimbi (Meschack ‘62), Nsame

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Vinicius, Camora – Djokovic, Hoban – Deac (Sandomierski '90+2), Păun (Debeljuh ‘74), Pereira (Susic '87) – Rondon

Comenteaza