Visul european s-a încheiat pentru U-BT. Clujenii au fost învinși dramatic de Medi Bayreuth

Visul european s-a încheiat pentru U-BT. Clujenii au fost învinși dramatic de Medi Bayreuth
| Foto: fiba.basketball

Trupa lui Mihai Silvășan s-a aflat la doar două sferturi de o calificare istorică în semifinalele FIBA Europe Cup, însă a cedat în Germania, scor 100-87 (182-170 la general). 

La fel ca și la Cluj-Napoca, jocul din Germania a fost unul echilibrat. Încă din primele minute cele două echipe au ținut aproape una de cealaltă și au reușit să își transforme multe dintre acțiuni. Spre finalul primului sfert, U-BT a reușit să se distanțeze chiar și la șapte puncte, însă după 10 minute, tabela indica 22-20 în favoarea clujenilor.

Și sfertul secund a stat sub semnul echilibrului. Cele două formații s-au succedat la conducerea jocului, iar în majoritatea timpului, gazdele s-au aflat în avantaj. Totuși, grație unui efort de echipă și cu L.J. Peak, marcator a 16 puncte în primele 20 minute, “studenții” conduceau la pauză, 48-46.

La revenirea de la cabine, jocul a căpătat o turnură dramatică pentru clujeni. Jucătorii lui Medi Bayreuth au ieșit de la vestiare extrem de concentrați și nu au iertat nimic în ofensivă, în timp ce elevii lui Mihai Silvășan s-au aflat într-un blocaj. Diferența dintre cele două echipe a ajuns chiar și la 16 puncte, iar înaintea sfertului final, scorul era 82-68 pentru germani.

Clujenii au încercat revenirea în ultimele 10 minute și chiar s-au apropiat la cinci puncte. Totuși, efortul oaspeților a fost în zadar, iar Medi a reușit să câștige, scor 100-87. Astfel, U-BT a fost eliminată din FIBA Europe Cup, în faza sferturilor de finală.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost L.J. Peak (23 de puncte, 10 recuperări), Kerron Johnson (17 puncte, 4 pase decisive), Richard și Tarolis (ambii câte 13 puncte). 

Comenteaza