Visul frumos s-a terminat. “U” Cluj a fost eliminată din Cupa României deși a condus aproape 70 de minute

Visul frumos s-a terminat. “U” Cluj a fost eliminată din Cupa României deși a condus aproape 70 de minute
| Foto: FC Universitatea Cluj

Trupa lui Costel Enache a ratat calificarea în semifinalele competiției, după ce a fost învinsă de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 3-1.

Partida a început cum nu se poate mai bine pentru “studenți”, care au deschis scorul încă din primul minut. Gavra a fost lansat în adâncime, s-a luptat în careu pentru minge, care a ajuns la Golan, iar israelianul a înscris cu ajutorul barei și al unui adversar (1). În minutele ce au urmat, clujenii au făcut un pas înapoi, iar inițiativa le-a apariținut oaspeților.

Prima oportunitate a venit după aproape un sfert de oră de joc, când Dragu a rămas nemarcat în apropierea porții, a șutat violent, însă peste poarta lui Muțiu. Gorjenii au continuat să pună presiune, însă defensiva “Șepcilor roșii” s-a descurcat admirabil.

Cu 10 minute înainte de finalul reprizei, Țegle a surprins cu un șut de la mare distanță, însă Muțiu a reușit să respingă cu greu (35). Viitorul Pandurii a dominat la capitolul posesie până la finalul primei părți, dar Universitatea Cluj a intrat în avantaj la cabine, 1-0.

Startul actului secund s-a desfășurat după același sceanriu. Oaspeții au alergat după egalarea, în timp ce “studenții” și-au pătrat calmul și au respins fiecare acțiune ofensivă. În plus, elevii lui Costel Enache au mizat pe cartea contraatcului, în timp ce gorjenii au intrat în criză de timp.

Deși meciul părea unul echilibrat, oaspeții au reușit să egaleze în minutul 69. Arbitrul a dictat penalty la un duel între Taub și Băican, iar Țegle a transformat lovitura de pedeapsă și a restabilit egalitatea. Imediat, “Șepcile roșii” au cerut penalty, la un duel între Buleică și Acka, însă centralul a fluierat fault în atac.

Nervii au cedat, iar căpitanul echipei clujene, Srgian Luchin, a fost eliminat (74). Trei minute mai târziu, oaspeții au reușit să preia conducerea. Țegle a șutat din careu, Muțiu a respins, iar balonul a ajuns la Paraschiv care nu i-a mai dat nicio șansă portarului “studenților”.

Jucătorii Universității Cluj au renunțat total la defensivă și au încercat să forțeze intrarea în prelungiri. Totuși, tot oaspeții au fost cei care au înscris. În minutul 86, Paraschiv, aflat într-o poziție bună, a șutat bine la colțul lung și a stabilit scorul final, 3-1 pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Astfel, parcursul Universității Cluj în Cupa României se oprește în sferturile de finală.

Echipe de start:

“U” Cluj: Muțiu – Dican, Luchin, Răuță – Ilieș, Negrean (Acka ’55), Filip (Al. Pop ‘81), Taub (Ogbu ‘81) – Golan (Pîrvulescu ’55), Ribeiro – Gavra (Chacana ‘64)

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Bodea – Buleică, Lixandru, Oros, Băican (Prejmerean ‘78) – Șerbănescu (Vulpe ‘46), Copaci, Țegle – Buia (Paraschiv ‘64), Chiorean (Cioiu ‘46), Dragu (Mitrică ‘64)

Comenteaza