Visul lui Andrei Burcă la echipa națională: "Ar fi cea mai mare realizare pentru mine"

Visul lui Andrei Burcă la echipa națională: "Ar fi cea mai mare realizare pentru mine"
| Foto: frf.ro

Fundașul campioanei CFR Cluj a dezvăluit principalul său obiectiv alături de naționala de seniori a României.

Andrei Burcă a debutat pentru "tricolori" în urmă cu doi ani și a strâns deja 13 selecții la echipa națională. Stopperul formației din Gruia a oferit impresiile sale despre grupa de calificare la Campionatul European și a dezvăluit marele său vis alături de naționala României.

"Regretăm că nu suntem la Cupa Mondială, dar nu e timp pentru regrete. Atât am meritat în acel moment, trebuie să fim realişti, aia a fost valoarea noastră, nu am putut să ne calificăm. Sper că, după ce am terminat grupa din Liga Naţiunilor, să fi corectat anumite probleme pe care le-am avut şi, începând cu această acţiune, să construim din nou ceva pentru a avea încredere începând cu martie.

Grupa noastră din preliminariile Campionatului European este una echilibrată. Însă trebuie să plecăm cu convingerea că trebuie să ne batem la locul 1. Pentru că, dacă te baţi la locul 2, nu ai marjă de eroare. O participare la Campionatul European este ultimul vis pe care îl mai am de îndeplinit. Îmi doresc foarte mult să ajung la un turneu final cu echipa naţională a României.

E cel mai important tricou pe care îl îmbrac şi este o onorare pentru mine. Am titluri şi cupe câştigate, mi s-a cântat şi imnul Champions League, dar participarea la un turneu final ar fi cea mai mare realizare pentru mine.

Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, gândirea, concepţia asupra jocului, pentru a putea face performanţă. Şi trebuie să nu mai cedăm atât de uşor. Mi se pare că, uneori, când întâmpinăm anumite dificultăţi, spunem că e greu sau că nu putem. De aceea, trebuie să intrăm mereu încrezători pe teren şi să dăm totul la fiecare partidă", a spus fundașul pentru FRF TV.

Comenteaza