Vor să schimbe tradiţia la debutul în Superligă: “Batem Baia Mare!”

Vor să schimbe tradiţia la debutul în Superligă: “Batem Baia Mare!”
Rugbiştii Universităţii Cluj ţintesc primul succes în faţa “zimbrilor” după aproape opt ani de secetă.

Scăpaţi pentru moment de problemele financiare, după ce au reuşit să atragă mai mulţi sponsori, rugbiştii de la "U" Cluj îşi propun nici mai mult, nici mai puţin decât victoria contra campioanei Ştiinţa Baia Mare, în prima partidă oficială din 2011. Întâlnirea va consemna debutul Superligii Naţionale la rugby şi se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00, în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu.

Pentru prima dată în ultimii ani, secţia de rugby a CS "U" se aliniază fără emoţiile din sezoanele trecute la startul unei competiţii, asta după ce o serie de companii clujene au venit în sprijinul sportului cu balonul oval. Unul dintre "ultimii mohicani" ai Universităţii, antrenorul Octavian Chihaia, admite că "şocul" s-a produs într-un moment de cumpănă al echipei, dar situaţia actuală nu va atrage după sine schimbarea obiectivului pentru acest sezon. "Atmosfera e pozitivă după ultimele evenimente din jurul echipei. Chiar vrem să le mulţumim încă o dată sponsorilor, pentru că au venit lângă noi într-un moment delicat, din proprie iniţiativă, ceea ce este un lucru deosebit. În sport nu se poate face performanţă fără bani, iar problemele financiare se resimt asupra formaţiilor. Poate dacă investitorii soseau puţin mai repede, nu plecau anumiţi jucători, dar e foarte bine şi aşa. Am fost tributari cu mai multe salarii, însă zilele acestea vom ajunge cu banii la zi. Pentru Superligă ne propunem locul 6, mai exact evitarea retrogradării, iar principalele noastre contracandidate cred că vor fi Aradul şi Dinamo. Din sezonul viitor vom ţinti mai sus", a declarat tehnicianul, pentru ZIUA de CLUJ.

Deşi, sâmbătă, elevii săi vor primi vizita campioanei CSM Baia Mare, formaţie pentru care "U" a reprezentat o pradă uşoară în sezoanele precedente, acesta surprinde şi anunţă că "studenţii" sunt capabili să furnizeze surpriza rundei. "Va fi foarte greu cu Baia Mare, o adevărată piatră de încercare pentru noi, dar vrem să facem un joc bun şi să câştigăm, mai ales că nu i-am învins de vreo 7-8 ani. Nu accept ca jucătorii mei să-şi propună alt rezultat când intră pe teren, asta e clar. Baia Mare are un lot omogen, se bazează cam pe acelaşi nucleu, dar, repet, ne dorim să-i batem. Faptul că la meci şi-au anunţat prezenţa şi reprezentanţii principalului sponsor ne va motiva în plus", a punctat Chihaia, potrivit căruia oficialii clubului continuă demersurile în vederea cooptării unui staff medical. "Ar fi normal să avem un psiholog, un medic propriu, un kinetoterapeut şi aşa mai departe. Cred că suntem singura echipă din campionat care nu dispune de aşa ceva. Căutăm în continuare soluţii", a conchis acesta.

Programul rugbiştilor în Superliga Naţională

CSM Ştiinţa Baia Mare - sâmbătă (acasă)
Dinamo Bucureşti - 2 aprilie (a)
CSM Bucureşti - 9 aprilie (d)
Farul Constanţa - 13 aprilie (a)
RCM Timişoara - 16 aprilie (d)
Steaua Bucureşti - 22 aprilie (a)
CSU Arad - 30 aprilie (d)

Returul este programat pe 7 mai, iar primele 4 clasate vor juca în play-off. Ocupantele poziţiilor 5-8 vor evolua în play-out, în timp ce ultimele două clasate vor retrograda.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza