Winners Open 2021. Alexandra Eala va primi cel de-al doilea Wild Card al turneului WTA 250

Winners Open 2021. Alexandra Eala va primi cel de-al doilea Wild Card al turneului WTA 250
| Foto: Rafa Nadal Academy

Organizatorii competiției de la Cluj-Napoca au decis să îi acorde un Wild Card jucătoarei în vârstă de 16 ani, originară din Filipine.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Una dintre tinerele foarte talentate din noua generație, filipineza Alexandra Eala (16 ani, Filipine) a primit un wild card pe tabloul principal din partea organizatorilor Winners Open.

Pe locul 2 în clasamentul junioarelor în 2020, Alexandra e pe locul 634 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a ei fiind cu zece poziții mai sus, pe 624.

Alex Eala a câștigat titlul de dublu la Australian Open, la junioare, în ediția 2020, reușind un triumf similar anul acesta, în proba de dublu junioare la Roland-Garros.

La 12 ani, Eala a câștigat prestigiosul turneul Les Petit As, la categoria sub 14 ani.

La senioare, Alex a debutat în 2020, în circuitul ITF, când a și câștigat primul ei meci.

În ianuarie 2021, Alex a câștigat primul ei titlu la senioare, triumfând în turneul ITF 15k de la Manacor. Reușita ei a fost aplaudată de însuși Rafael Nadal, care a postat pe Instagram un mesaj de felicitare pentru Alex, care se pregătește de trei ani la Rafa Nadal Academy: „Felicitări pentru acest moment important al carierei tale! Suntem cu toții foarte fericiți pentru tine. Continuă să muncești bine și să păstrezi aceeași atitudine”, a scris câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam.

Alex a mai fost selectată să participe, în 2016 și 2017, la WTA Futures Stars în Singapore, turneul organizat de WTA în deschiderea WTA Finals.

La Cluj, ea va debuta într-un turneu WTA.

Primul wild card i-a fost acordat Elenei Gabriela Ruse.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza