Winners Open 2021. Alexandra Eala va primi cel de-al doilea Wild Card al turneului WTA 250

Winners Open 2021. Alexandra Eala va primi cel de-al doilea Wild Card al turneului WTA 250
| Foto: Rafa Nadal Academy

Organizatorii competiției de la Cluj-Napoca au decis să îi acorde un Wild Card jucătoarei în vârstă de 16 ani, originară din Filipine.

Una dintre tinerele foarte talentate din noua generație, filipineza Alexandra Eala (16 ani, Filipine) a primit un wild card pe tabloul principal din partea organizatorilor Winners Open.

Pe locul 2 în clasamentul junioarelor în 2020, Alexandra e pe locul 634 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a ei fiind cu zece poziții mai sus, pe 624.

Alex Eala a câștigat titlul de dublu la Australian Open, la junioare, în ediția 2020, reușind un triumf similar anul acesta, în proba de dublu junioare la Roland-Garros.

La 12 ani, Eala a câștigat prestigiosul turneul Les Petit As, la categoria sub 14 ani.

La senioare, Alex a debutat în 2020, în circuitul ITF, când a și câștigat primul ei meci.

În ianuarie 2021, Alex a câștigat primul ei titlu la senioare, triumfând în turneul ITF 15k de la Manacor. Reușita ei a fost aplaudată de însuși Rafael Nadal, care a postat pe Instagram un mesaj de felicitare pentru Alex, care se pregătește de trei ani la Rafa Nadal Academy: „Felicitări pentru acest moment important al carierei tale! Suntem cu toții foarte fericiți pentru tine. Continuă să muncești bine și să păstrezi aceeași atitudine”, a scris câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam.

Alex a mai fost selectată să participe, în 2016 și 2017, la WTA Futures Stars în Singapore, turneul organizat de WTA în deschiderea WTA Finals.

La Cluj, ea va debuta într-un turneu WTA.

Primul wild card i-a fost acordat Elenei Gabriela Ruse.

Comenteaza