Winners Open 2021. Buzărnescu – Pliskova, duelul zilei la Cluj-Napoca

Winners Open 2021. Buzărnescu – Pliskova, duelul zilei la Cluj-Napoca
| Foto: facebook.com/winnersopen

Singura reprezentantă a României rămasă în competiției are parte de un duel de foc în sferturile de finală.

Mihaela Buzărnescu și Kristyna Pliskova vor fi, vineri, din nou față în față și vor juca pentru o calificare în semifinalele unui turneu WTA. Au mai fost într-o situație similară în 2018, anul de grație al Mihaelei, când s-au întâlnit, de asemenea, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Praga.

Atunci, în orașul Kristynei și în fața propriilor suporteri, Mihaela a învins-o clar, 6-2, 6-3, s-a calificat în semifinale. Ulterior, avea să ajungă în finala turneului de la Praga, învinsă de Petra Kvitova în trei seturi.

UN MECI-OPORTUNITATE PENTRU AMBELE

Trei ani mai târziu, se reîntâlnesc, de data asta la Cluj. De atunci s-au schimbat multe în carierele lor – în special a Mihaelei, dar nici Kristyna n-a fost ferită de accidentări sau serii de înfrângeri. Din septembrie 2020, de la US Open, Pliskova a adunat, înainte de turneul de la Cluj, doar cinci victorii și a ieșit, între timp, din Top 100. La astea se adaugă și o serie de 11 înfrângeri consecutive pe tablourile principale ale turneelor WTA și Grand Slam.

În cazul Mihaelei, lucrurile nu au stat cu mult diferit față de Pliskova. După o pauză de mai bine de un an, perioadă în care a suferit și o intervenție chirugicală, Mihaela a revenit în circuit în septembrie 2020, la Roland Garros. Iar până în prezent a reușit să adune, pe tablourile principale, doar șapte victorii (WTA, Grand Slam, Jocurile Olimpice).

E un meci-oportunitate pentru ambele jucătoare, așadar. Amândouă sunt în căutare de victorii și puncte, care să le ajute să-și reclădeasca clasamentul și, desigur, încrederea. Și, de câteva săptămâni, ambele au început să adune victorii prețioase: Pliskova a jucat sferturi la Belgrad (WTA 125k), Buzărnescu semifinale la Bastad (WTA 125k).

MATCH-UP  | CUM SE POTRIVESC STILURILE DE JOC ALE CELOR DOUĂ

Va fi un meci interesant nu doar prin prisma contextului – dorința de a câștiga, de a aduna victorii, care să le ajute să-și reconstruiască moralul și clasamentul – ci și din punct de vedere al matchup-ului: două stângace care pot servi excelent (plusul e, în mod categoric la Pliskova), stau bine la jocul de pe linia de fund (avantaj la Buzărnescu) și care sunt capabile să genereze suficientă forță.

La acest ultim capitol, Mihaela e din nou pe plus: față de Kristyna, care e o jucătoare mai așezată, atacă doar atunci când găsește o minge potrivită și preferă să răspundă ritmului, Mihaela e tipul de jucătoare care atacă, se năpustește peste adversară și nu stă la discuții prea mult.

E un meci de văzut, între două jucătoare cu stiluri de joc destul de diferite, ceea ce face lucrurile și mai interesante. Pliskova, cu serviciu extraordinar, cu un tenis de pe baseline fără mare explozie, dar cu lovituri solide și variate. Buzărnescu, cu același tenis super agresiv pe care-l știm, capabilă să schimbe oricum și oricând direcțiile și să varieze traiectoriile cu o lejeritate remarcabilă.

Comenteaza