Winners Open 2021. Irina Bara, luptătoarea din tenisul feminin românesc vine la turneul de la Cluj

Winners Open 2021. Irina Bara, luptătoarea din tenisul feminin românesc vine la turneul de la Cluj
| Foto: digisport.ro

Jucătoarea clasată pe locul 123 mondial va participa la competiția WTA 250, care va începe în 1 august.

Irina Bara e o jucătoare care a evoluat constant, cu pași mici, dar siguri. Cariera ei e despre muncă bine făcută, despre a-și croi drumul ei, despre rezistență, perseverență și luptă, calități care au ajutat-o să ajungă în 2020 până în turul al treilea la Roland-Garros.

Nu are niște arme des întâlnite tenisului feminin modern – forehand năprasnic, serviciu care să aducă ași după ași – dar este remarcabilă prin acoperirea terenului, defensivă și prin felul în care se folosește de viteza mingilor adversarei. Are dorință, își dorește să evolueze, are un joc de picioare extraordinar și o deplasare care poate oricând să o salte la nivelul următor.

STIL DE JOC

Esența tenisului Irinei Bara e munca și răbdarea. E capabilă să construiască răbdător, să se apere ori de câte ori e nevoie, să se agațe de orice minge și apoi să facă treceri curajoase din defensivă în ofensivă.

E un tenis foarte adunat, care se bazează în principal pe consistență și pe defensivă. Irina nu își poate spulbera oponentele prin forță, dar le poate scoate de pe teren prin răbdarea și prin perseverența cu care luptă, întoarce mingi, se apără și contraatacă.

REZULTATE NOTABILE ÎN 2021

Finală Bonita Spring (ITF, 100K), semifinale Bol (WTA, 125K)

DE CE SĂ O URMĂREȘTI CU ATENȚIE LA CLUJ

Irina Bara e, din multe puncte de vedere, la cotitură. E aproape de a intra în Top 100 WTA, a reușit în ultimul an să depășească câteva borne foarte importante în cariera ei și pare foarte aproape să facă pasul următor. Se descrie ca o „o jucătoare care nu renunță niciodată”, așa că să fii sigur că, dacă vei fi în tribune la meciurile ei, vei vedea o sportivă care crede în ea și luptă până la capăt.

Comenteaza