Winners Open 2021. Portretul lui Alize Cornet, una dintre cele mai importante jucătoare care va evolua pe zgura de la Cluj

Winners Open 2021. Portretul lui Alize Cornet, una dintre cele mai importante jucătoare care va evolua pe zgura de la Cluj
| Foto: wtatennis.com

Turneul de tenis feminin care va începe în 1 august va aduce în fața clujenilor unul dintre cele mai cunoscute nume din circuitul WTA.

Alize Cornet e considerată una dintre cele mai bune jucătoare care nu ajuns încă în Top 10 WTA. A ajuns foarte aproape, cea mai bună clasare a carierei fiind locul 11, în februarie 2009.

Are în palmares șase titluri WTA dintr-un total de 13 finale jucate și este una dintre puținele jucătoare în activitate care a ajuns (cel puțin) în optimile de finală la toate cele patru turnee de Grand Slam (Australian Open 2009, Roland Garros 2015, 2017, Wimbledon 2014, US Open 2020). 

Cornet a mai fost recunoscută și o adversară formidabilă pentru marea Serena Williams, fiind doar a doua jucătoare în ultimii 15 ani care a învins-o pe Serena de trei ori consecutiv, la Dubai, Wimbledon și Wuhan (toate meciurile au avut loc în 2014). 

STIL DE JOC

Alize Cornet e o jucătoare de tip counterpuncher, care se apără și contraatacă mai bine decât agresează. Aleargă, acoperă terenul excelent și e capabilă să întoarcă orice minge. Iar la toate astea se adaugă capacitatea ei de a absorbi forța adversarelor, ajungând să-și rănească oponentele prin propria lor forță. Dacă îi oferi forță brută, știe ce să facă cu ea. Deseori, își învinge adversarele cu propriile lor arme.

Cornet se bazează pe defensivă, variație și contraatacuri. Ea nu-și domină adversarele prin forță, dar le întinde capcane la tot pasul. Face asta fie prin modul variat în care lovește (top-spin, slice, schimbări de traiectorii), fie prin răbdarea pe care o arată în absolut fiecare schimb, întorcând minge după minge și fiind pregătită să accelereze, atunci când găsește mingea potrivită și momentul oportun.

REZULTATE NOTABILE ÎN 2021

Optimi de finală Charleston (WTA 500), semifinale Berlin (WTA 500)

DE CE SĂ O URMĂREȘTI CU ATENȚIE LA CLUJ

Alize Cornet e o jucătoare atipică în toate felurile posibile. Prin joc, prin lovituri, prin viziunea asupra tenisului, prin ceea ce face pe teren. E o jucătoare care face spectacol și își folosește toate resursele și opțiunile pentru a câștiga  meciuri, de la scurte, scurte din retur, la combinații tip scurtă-lob, passing shot-uri și accelerări imprevizibile.

Apariția ei la Cluj, pe zgură (suprafața ei preferată), va aduce, cel mai probabil, multă intensitate și spectacol, pentru că esența din tenisul franțuzoaicei e reprezentată de energie, creativitate și multă perseverență.

Comenteaza