Zarurile încă nu sunt aruncate. Scenariul prin care CFR mai poate lua titlul

Zarurile încă nu sunt aruncate. Scenariul prin care CFR mai poate lua titlul
CFR Cluj mai are două meciuri de jucat din actuala ediție de campionat și, teoretic, mai poate spera la câștigarea titlului. Pentru asta, echipa lui Vasile Miriuță depinde atât de propriul parcurs, cât și de jocul rezultatelor.

Etapa trecută, CFR a suferit o înfrângere drastică în fața Craiovei, scor 0-3, rezultat care o menține pe locul 4, cu 33 puncte, la 5 puncte în spatele liderului FCSB (38 puncte). Deși șansele sunt extrem de mici, elevii lui Vasile Miriuță ar putea termina pe prima poziție conform următorului scenariu:

1. CFR Cluj trebuie să câștige ultimele două meciuri rămase, acasă cu Dinamo (sâmbătă, 6 mai, de la ora 21:15) și în deplasare cu FC Viitorul (sâmbătă, 13 mai, ora 18:30). Cu două succese în aceste dueluri, "feroviarii" ar ajunge la un total de 39 puncte.

2. A doua condiție pentru formația din Gruia ar fi ca Viitorul și FCSB (ambele cu câte 38 puncte) să piardă în jocurile rămase. Constănțenii vor da piept cu CS Universitatea Craiova, duminică, iar peste o săptămână o vor întâlni chiar pe CFR. FCSB va mai evolua cu Astra, iar în ultima etapă cu Craiova.

3. Totodată, CFR Cluj trebuie să o învingă pe Dinamo la mai mult de două goluri diferență pentru a avea avantajul meciurilor directe. Gruparea din Ștefan cel Mare va avea meci cu Astra în ultima etapă și în cazul unui succes al dinamoviștilor se poate ajunge la egalitate de puncte. În tur, CFR a pierdut cu 0-2 pe terenul lui Dinamo.

Clasament, play-off:

1. FCSB - 38 puncte
2. FC Viitorul - 38 puncte
3. Dinamo - 36 puncte
4. CFR CLUJ - 33 puncte
5. CS Universitatea Craiova - 31 puncte
6. Astra Giurgiu - 26 puncte

Ce meciuri mai sunt de jucat în play-off:

Etapa a 9-a: CFR Cluj - Dinamo, CS Universitatea Craiova - Viitorul, Astra - FCSB
Etapa a 10-a: Dinamo - Astra, FCSB - CS Universitatea Craiova, Viitorul - CFR Cluj

Comenteaza